Elkészítés
A sütőtök valódi vitaminbomba. Magas karotintartalmának köszönhetően úgy tartják, javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. Nyersen fogyasztva, levét préselve jelentős mennyiségű C-vitaminhoz juttathatod a szervezetedet, de a kiegyensúlyozott anyagcserében is fontos szerepet játszik, magas rosttartalma miatt. Az őszi, téli hónapokban érdemes tehát minél több sütőtököt fogyasztani.
A tököt félbevágjuk, majd sütőpapírra helyezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megkezdjük a sütést. A sütőtök sütési ideje légkeveréses sütőben 60 perc, ebből 30 perc 200 fokon, majd a másik 30 perc 180 fokon. Ha a sütőtök sütése közben emeljük a hőfokot, csökkenthető a sütési idő, de ennek a következménye, hogy a sütőtök héja megbarnul, sőt feketére is éghet.
Ha megsült, a kókuszreszelék kivételével összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval, golyókat formázunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben.