Az ünnepek előtti hetekben rengeteg a teendő, de tartsuk észben, hogy a karácsony nem a stressz, hanem a szeretet ünnepe! Álljunk meg, és gondoljuk végig, mivel okozhatunk örömet szeretteinknek – és magunknak!
Karácsonyi finomság – kicsit egészségesebben
Ha nem szeretnél lemondani a mennyei zserbóról, de szeretnéd egy kicsit egészségesebben elkészíteni, kattints!
A zserbó a legtöbb családban igazi karácsonyi klasszikus, amiről akkor sem kell lemondanod, ha valamilyen okból diétás verziót készítenél. Az alábbi recept ráadásul sütés nélküli, és nem a megszokott tepsis süteményt, hanem ínycsiklandó zserbógolyókat kínál!
Hozzávalók:
15 dkg dió
8 dkg Dia Wellness kajszibarack lekvár
3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
2 tk rumaroma
2 dkg cukormentes étcsokoládé
1 tk kókuszzsír
A diót ledaráljuk, és összekeverjük az édesítővel, a lekvárral és a rumaromával. A masszából vizes kézzel kis golyókat gyúrunk. A csokoládé 2/3-át vízgőz fölött felolvasztjuk a kókuszzsírral, majd belekeverjük a maradék 1/3-ot a teljes olvadásig. A zserbógolyókat egyenként villára szúrjuk, belemártjuk a csokoládéba, és egy kiskanál segítségével bevonjuk őket. Miután egy kicsit lerázogattuk róluk a fölösleges csokit, sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a bevonat.
A recept forrása: www.salatagyar.hu