Pucoljuk meg a céklát és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük egy sütőtálba, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Fóliával fedjük le alufóliával és süssük 25-30 percig, ameddig megpuhul.
Tegyük egy késes robotgépbe a kihűlt céklát, a leszűrt csicseriborsót, adjuk hozzá a tahinit, a fokhagymát, a római köményt, egy kevés olívaolajat és a citrom levét. Sózzuk, majd pürésítsük. Egy kevés vízzel lazítsunk a krémen, ha túl sűrű.
Tálaláskor szórjuk meg enyhén megpirított szezámmaggal.
Fehérbabos krém:
Hozzávalók:
1 doboz cannellini fehérbab
1 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
½ tk. kurkuma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Tegyük a leszűrt babot egy késes aprítóba, reszeljük bele a gyömbért.
Adjuk hozzá a kurkumát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
Öntsük hozzá adagokban annyi olívaolajat, hogy kellemesen krémes állagot kapjunk. Pár csepp citromlével ízesíthetjük.
Édesburgonyás krém:
Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
1 gerezd fokhagyma
½ lime
1 tk. füstölt pirospaprika
só
bors
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyünk az egyben hagyott héjas édesburgonyát egy sütőtálba és öntsünk alá egy kevés vizet, fedjük le fóliával és süssük meg.
Mikor megpuhult, várjuk meg, hogy kihűljön, majd pucoljuk meg és tegyük a késes aprítóba.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót és krémesítsük.
A dipeket tálaljuk tortilla chips-szel és színes, változatos zöldségekkel (pl. répa, kaliforniai paprika, uborka, retek, zellerszár, paradicsom).
Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár
Maradj velünk a jövőben is!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.