• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Az olívaolaj jótékony hatásai kívül és belül is érezhetők. Fontos azonban a minőség.

Az olívaolaj hatásai - több, mint főzőolaj

Az olívaolaj, különösen az extraszűz változat, nem csak a mediterrán diéta alapköve, hanem a konyhánk csillaga is. A főzés során gyakran használjuk, de tudtad, hogy az extra szűz olívaolaj nem csak ízletes, hanem számos más előnye is van?

 

Ennek a természetes olajnak a fogyasztása biztosítja, hogy az étkezés élvezetes és különleges élmény legyen. De vajon milyen hatásai lehetnek az egészségünkre? Milyen titkokat rejt a hidegen sajtolt olívaolaj? Hogyan segíthet az olívaolaj a mindennapjainkban? Olvass tovább, hogy megtudd! 

 

Mitől különleges a hidegen sajtolt olívaolaj? 

A hidegen sajtolt olívaolajat közvetlenül az olívabogyókból nyerik ki, megtartva ezzel az olívabogyó természetes tulajdonságait. Ez a folyamat biztosítja, hogy az olaj gazdag legyen egyszeresen telítetlen zsírsavakban, antioxidánsokban és vitaminokban, amelyek hozzájárulnak a kiváló minőségéhez. A hidegen sajtolt olívaolaj természetes összetevői, mint a zsírsavak, tovább erősítik az olaj tápláló jellegét, így a fogyasztásával nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztetjük, hanem a testünknek is jót teszünk. 

 

Mire használható az extraszűz olívaolaj? 

Az extraszűz olívaolaj sokoldalúsága miatt kiváló választás a konyhában: főzhetünk vele, de hideg vagy meleg ételekre, salátákra is önthetjük. Hidegen nemcsak az étkezési élményt gazdagítja, hanem a szervezetünk számára előnyös hatásait is élvezhetjük. Egészségmegőrzési céllal az olívaolaj fogyasztása magában, éhgyomorra javasolt. Emellett meglepő módon a hajpakolások és a fog- és szájápolás terén is hasznos lehet. 

 

Az olívaolaj jótékony hatásai 

Szabályozza a vércukorszintet 

Tudtad, hogy az olívaolaj nem csak finom, de a vércukorszintedre is jó hatással lehet? Igen, az olívaolaj rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy a vércukorszinted szépen egyensúlyban maradjon. Az olívaolajban lévő egészséges zsírok, amiket egyszeresen telítetlen zsírsavaknak hívunk, segítenek a szervezetnek jobban felhasználni az inzulint, ami segít a vércukorszint szabályozásában. 

Sőt, egyes kutatások azt is sugallják, hogy az olívaolaj segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, hiszen hozzájárul az egészséges testsúly fenntartásához és az anyagcsere folyamatok helyes működéséhez. 

 

Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát 

Ez az egyszerű konyhai alapanyag valódi titkokat rejt! Az olívaolajban található összetevők, mint az antioxidánsok és az egyszeresen telítetlen zsírsavak, nagyon fontos szerepet játszhatnak az egészségünk védelmében. 

Az antioxidánsok, mint például az oleokantal és a hidroxitirosol segítenek megvédeni a sejteket a káros oxidatív stressz hatásaitól. 

Természetesen az olívaolaj önmagában nem varázsszer a rák ellen, de ha beépíted az étrendedbe, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás része, hozzájárulhatsz az egészséged megőrzéséhez. A Betis extraszűz olívaolaj közvetlenül olívabogyókból, hidegen sajtolással előállított első osztályú olívaolaj a kiváló ízélményt is nyújt egyben. 

A kiváló minőségű olívaolaj hozzájárul az egészségmegőrzéshez.

 

Vérnyomás szabályozó 

Bizonyára hallottál már a mediterrán diétáról, amit főként fogyókúrás alternatívaként javasolnak. De arról tudsz, hogy a mediterrán diétát folytatók körében alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása? 

Az olívaolaj kulcsszerepet játszik ebben a diétában, mivel segít a vérnyomás természetes úton történő szabályozásában, csökkentve ezzel a szívbetegségek és a stroke kialakulásának kockázatát. Fontos azonban megjegyezni, hogy az olívaolaj fogyasztása önmagában nem elegendő a magas vérnyomás kezelésére. A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étrend, és az orvosi tanácsok betartása szintén fontos a vérnyomás egészséges szinten tartásához. 

 

Csökkenti a gyulladásokat 

Az olívaolaj nem csak az íze miatt különleges, hanem gyulladáscsökkentő hatása miatt is. Tudtad, hogy az olívaolaj segíthet az olyan bosszantó problémák kezelésében, mint az ízületi gyulladás? Ez annak köszönhető, hogy a benne található természetes összetevők, mint az oleokantal, segítenek enyhíteni a gyulladásokat a testünkben. 

Az olívaolaj használata ezért előnyös a fog- és szájápolás terén is. Hihetetlen, ugye? Az olívaolaj antibakteriális tulajdonságai segíthetnek a szájüreg egészségének megőrzésében, csökkentve a fogínygyulladást és más szájproblémákat. Mikor legközelebb a konyhába mész, ne csak a főzés jusson eszedbe az olívaolajról! Dörzsölj be pár csepp bio Abaco extraszűz olívaolajat a fogínyedre, és gondolj arra, hogy a mosolyodnak is jót teszel! 

 

Az extraszűz olívaolaj a szépségápolásban 

Nem csak a konyhában varázsol csodákat az olívaolaj, hanem a szépségápolásban is! Nézzük, hogyan teheti szebbé a bőrödet és hajadat! 

 

Arc- és bőrápolás 

Képzeld el, hogy az olívaolajat a bőrödre kened, és érzed, ahogy puhítja és táplálja azt. Igen! Az olívaolaj remek hidratáló, ami segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, így csökkentheti az arc finom ráncait és a bőr szárazságát. Nem kell drága krémeket venned: egy kis extraszűz olívaolaj csodákra képes! Alkalmazd este, lefekvés előtt, és hagyd, hogy a bőröd éjszaka felszívja a tápláló olajat. Ugyanakkor, ha zsíros a bőröd, akkor ne használd az olívaolajat! 

De az olívaolaj nem csak az arcra jó, hanem az egész testre is. Ha száraz a bőröd, próbáld ki az olívaolajat testápolóként! Fürdés után, még nedves bőrre kend, hogy valóban hatásos legyen. 

 

Hajápolás 

Gondoltad volna, hogy a hajad is szereti az olívaolajat? Ha száraz, töredezett a hajad, használd hajpakolásként! Kend be vele a hajvégeidet, hagyd állni egy kis ideig, majd mosd meg a hajad, ahogy szoktad. Az olívaolaj segíthet visszaadni a fürtjeid természetes fényét és egészségét. Rendszeres használata csodát tehet a frizuráddal, különösen, ha igénybe van véve a sok hajformázástól, festéstől vagy a környezeti hatásoktól. 

 

Az olívaolaj káros hatásai 

Ennyi jótékony hatás mellett szinte elképzelni is nehéz, hogy az olívaolajnak is lehetnek káros hatásai. Sajnos a piacon sok silány minőségű olívaolaj is találkozhatunk, amiket a sajtolásból visszamaradt melléktermékből vegyszerekkel vonnak ki.

Ezektől ne várj csodát. Emellett bár alacsonyabb (180 fokig) hőmérsékleten lehet benne főzni, nem érdemes olyan ételbe vagy süteménybe tenni, amikhez magasabbra kell tekerni a sütő hőfokszabályozóját. A magas hőmérséklet hatására ugyanis káros transzzsírok is keletkezhetnek, ráadásul elveszíti minden jótékony hatását a hőtől.

Emiatt ne mindegy, milyen minőségű olívaolajat választunk. És persze nem mehetünk el szó nélkül a kalória tartalma mellett sem. Az extraszűz olívaolajnak magas a tápértéke, ezért erre is igaz: jóból is megárt a sok. 

Legyen szó tehát egészségről, szépségápolásról vagy gasztronómiáról, az olívaolaj kiváló választás lehet a mindennapokban. Reméljük, hogy ezek az információk segítenek jobban kihasználni az olívaolajban rejlő lehetőségeket! 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár