• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
Olasz citromos sütemény

Olasz citromos sütemény

HOZZÁVALÓK

4 főre - 100 perc

  • 3 bögre teljes kiőrlésű liszt

  •  1 teáskanál szódabikarbóna

  •  1 bögre olvasztott vaj

  •  ¼ teáskanál

  •  2 bögre cukor

  •  3 tojás

  •  ½ bögre író

  •  ½ bögre tejföl

  •  4 evőkanál citromlé

  •  1 teáskanál friss, reszelt gyömbér

  •  2 db citrom héja

  •  1 teáskanál vanília

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a vajat a cukorral, míg elég levegős, könnyű nem lesz. Egyesével beleütjük a tojásokat, majd a tejfölt, citromlevet, vaníliát, gyömbért és a citromok reszelt héját. A lisztes keverék felét öntsük hozzá a vajas krémhez. Adjuk hozzá az írót és végül a lisztes keverék maradékát, majd keverjük addig, míg homogén állagú tésztát nem kapunk. A sütemény tésztáját öntsük egy vajjal kikent tetszőleges sütőformába (őzgerinc, csatos tortaforma vagy akár kuglóf formát is használhatunk).

70-80 perc alatt elkészül, de kivétel előtt végezzünk tűpróbát. A kész süteményt ezután 5 percig pihentetjük.

Vaníliafagyival tálaljuk.

Ha tetszett ez a recept, akkor próbáld ki a torta della nonna olasz sütireceptünklet is!

Üzletek
Kosár