• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Torta della Nonna

Torta della Nonna

Torta della Nonna, azaz nagymama tortája. Ez a krémmel töltött pite Észak-Olaszországban nagyon népszerű. Most megmutatjuk hogyan is kell elkészíteni!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • csipetnyi
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 tojássárga

A krémhez: 

A tetejére: 

  • 1 ek tej
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 ek vaníliás porcukor

 

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

A citrom héját zöldséghámozóval lehámozzuk, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejet a citromhéjjal és a vanília hüvelyével felforraljuk.

A tejet leszűrjük. A tojássárgájákat fehéredésig kavarjuk a cukorral. Hozzáadjuk a keményítőt, a vaníliát, majd fokozatosan a tejet.

A krémet közepes tűzre tesszük és habverővel addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlevet. Hagyjuk kihűlni, de gyakran átkeverjük.

A tésztát kétfele osztjuk 2/3-1/3 arányban. Egy nagyobb piteformát kivajazunk, a nagyobbik tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd a piteformába helyezzük úgy, hogy legyen pereme. Beleöntjük a vaníliakrémet, kinyújtjuk a kisebbik tésztát és befedjük vele a pitét, tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk fenyőmaggal, 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, porcukorral hintve tálaljuk.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár