• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Mire jó a protein? Kevés tápanyag annyira fontos, mint a fehérje: ha nem jut belőle elég, az kihat az egészségre és a testfelépítésre is. De mi a protein és miért játszanak a fehérjék központi szerepet a táplálkozásunkban?

A fehérje funkciói

A fehérje létfontosságú a jó egészséghez, nem véletlen tehát, hogy a protein a görög proteosz szóból származik, ami "elsődleges" vagy "első helyet" jelent.

A fehérje számos létfontosságú szerepet tölt be a szervezetben:

  • Segít a test szöveteinek javításában és felépítésében, lehetővé teszi az anyagcsere-reakciókat, és koordinálja a testi funkciókat.
  • Amellett, hogy a fehérjék biztosítják a szervezet számára a szerkezeti vázat, a megfelelő pH- és folyadékegyensúlyt is fenntartják.
  • Végül pedig erősítik az immunrendszert, szállítják és tárolják a tápanyagokat, és szükség esetén energiaforrásként is szolgálhatnak.

A protein bevitelének szabályai

Ha egészséges testsúlyú vagy, nem sportolsz versenyszerűen és nem mozogsz sokat, akkor testsúly kilogrammonként 0,8-1,3 gramm proteint érdemes fogyasztanod egy nap.

Ez a következő értéket jelenti:

  • 56-91 gramm naponta egy átlagos férfi esetében, illetve
  • 46-75 gramm naponta egy átlagos nő esetében.

Fehérjepor, protein por

Nem minden fehérje egyforma: egyes fehérjeformák, mint például a tejsavó fehérje (whey protein), előnyösebb lehet a többinél. A tejsavófehérje ugyanis hihetetlenül sokféle esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyek gyorsan felszívódnak. Számos tanulmány bizonyítja, hogy segíthetnek az erő és az izomtöveg növelésében, és a testzsír jelentős részének leadásában is.

A tejsavót tartalmazó BioTech USA fehérjeporok különböző ízesítései közül mindenki megtalálja a neki valót, hogy edzés után feltöltse a raktárait egy finom fehérje shake-kel. De ne feledkezzünk meg a különböző proteinszeletekről és protein golyókról sem, amelyek a fehérjén túl még vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak.

Növényi fehérjeporok

Az EcoFamily széles választékában a protein shake-ek kedvelői számos növényi fehérjeport is választhatnak, ha az állati eredetű fehérje izolátum tartalmú termékeket kerülni szeretnék. A BioTech USA vegán termékein túl a Szaffi és az Organiqa bio termékei segítségével is megtapasztalhatják a protein áldásos hatásait.

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár