Organiqa kendermag fehérje por 250g Bio
0.259 kg / 0.001 m3
A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje.
Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani.
Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz.
A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.
Elkészítés és felhasználás
Keverd kedvenc turmixodhoz, vagy készíts belőle energia szeletet datolyával, mazsolával és egyéb superfood porokkal.Termékjellemzők
Organiqa Team Kft.
Jótékony hatások: segíti szerveink egészséges működését, növeli energiaszintünket, libidónkat, állóképességünket, hozzájárul az egészséges alváshoz, a ragyogó hajhoz és bőrhöz, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét is.
Organiqa Bio Kendermag fehérje por
A kendermag fehérje hozzájárulhat az állóképesség, az energiaszint és a libidó növeléséhez, szerveink egészséges működéséhez, a test és az elme frissítéséhez. Segíthet az egészséges alvásban, jótékony hatással lehet a hajra és a bőrre. Elsőrendű energiaforrás fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően, sportolóknak nélkülözhetetlen.
Kender
A kendermagban lévő fehérje a legjobban hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. Könnyen felszívódik, biztosítja a szövetek egészséges működését, növekedését. Esszenciális zsírsavtartalma hozzájárul az érrendszer tisztán tartásához, a magas vérnyomás csökkentéséhez, az egészséges agyműködéséhez és az immunrendszer megerősítéséhez.
A kendermag olaja védőréteggel vonja be a gyomor falát, így a gyomorsav nem irritálja a nyálkahártyát, és az emésztést is normalizálja. A kendermag hatóanyagai enyhíthetik az ízületi gyulladással járó fájdalmat, a merevséget, az izomgörcsöket.
Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a kendermag fehérje porban: A, B1, B2, B3, B6, C és E-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, réz, cink.