Egy jó fekete kávé nélkül legtöbbünknek nem indul jól a napja. Van, aki a különleges kávékat preferálja, vagy csak biotermesztésből származó babkávét iszik, esetleg a koffeinmentes változatot kedveli. Akárhogy is nézzük, a kávéfogyasztás mindennapjaink része, de lássuk, mit kell tudni sokunk kedvenc italáról?
A kávé szó eredetét többféle módon is magyarázzák, a legnépszerűbb elmélet szerint egy etiópiai vidék, Kaffa volt a névadó. A kávécserje termése adja a kávészemeket a világ legnagyobb termőterületei pedig Mexikóban, Ruandáan, Indiában, illetve Guatemalában találhatóak, gyakran hegyvidéki területeken, ahol az éghajlat tökéletes a bokros növény számára.
Kétféle kávébab létezik, a robusta és az arabica. Míg az előbbi termesztése nem bonyolult, addig az érzékenyebb arabica babot 1000 és 3500 méter közötti magasságban termesztik. Mindkét fajtát sajátos aromaprofil jellemzi, ezért a kávépörkölők szeretik keverni őket, hogy kiegyensúlyozott ízt hozzanak létre.
Szakértők többnyire azt tanácsolják, hogy a kávét egész kávébabként vásároljuk meg, és közvetlenül a főzés előtt őröljük meg, hogy így jobban megőrizzük az ízeket. Az EcoFamily-nél szemes kávék széles választékát, de ízlésednek megfelelően különböző pörkölésű őrölt kávékat, instant változatokat, kávékapszulákat, kávépárnákat sőt még gabonakávékat is találhatsz a legnagyobb gyártóktól.
A legújabb kutatások szerint a pozitív tulajdonságok felülmúlják a kávé káros hatásait, persze módjával fogyasztva.
A kávé:
Válogass kedvedre kávékínálatunkból!
Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.