• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Őrölt kávé? Szemes kávé? Kávékapszula? Kedvenc kávédat otthon is elkészítheted, az EcoFamilynél ráadásul számos kávéfajta közül válogathatsz attól függően, hogy melyik elkészítési módot kedveled leginkább. Lássuk, miben jó a szemes kávé, kinek érdemes a teljes babszemeket választani?

Miért jó a szemes kávé?

Szakértők szerint érdemes inkább szemes kávét vásárolni, majd közvetlenül az elkészítés előtt megőrölni a terméket, mivel ez a legjobb módja az aromák megőrzésének. A kávé szerelmesei szívesen meghozzák ezt az áldozatot, sőt, sokan még hűtőszekrényben is tárolják a kávészemeket a maximális élményért.

A népszerű kávéfajták különbségei

A világ legnagyobb kávéültetvényei többnyire hegyvidékeken találhatók, ahol az éghajlat kedvez a kávécserjéknek. A két leggyakrabban termesztett kávéfajta a robusta és az arabica. Míg az előbbi termesztése nem bonyolult, addig az arabica jellemzően több törődést igényel, amit kiváló minőséggel hálál meg.

Milyen pörkölési fokot érdemes választani?

A kávé jellegzetes aromájának eléréséhez a szemeket hőhatásnak kell kitenni. Fontos a kíméletes, hosszabb ideig tartó pörkölés, ami megakadályozza a kávébab megégésést.

  • A legsötétebb és legerősebb az olasz eszpresszó pörkölés, ami kevesebb koffeint tartalmaz a világosabbaknál. A Tchibo Sicilia Style kávéja ezt a testesebb ízvilágot képviseli.
  • A közepes pörkölésű kávébabok a legnépszerűbbek, aromájuk kiegyensúlyozott. Ide tartoznak például a Costa Medium Roast kávéi is.
  • Egyre népszerűbbek a világos pörkölések, amelyek gyümölcsös ízjegyeket idéznek, akár a Starbucks Blonde Expresso Roast kávéja.

A szemes kávé elkészítésének módjai

Mi kell hozzá? Kávédaráló, amivel a megfelelő állagúra őrölheted a kávészemeket. Ezen felül forró vízre lesz még szükséged.

  • A klasszikus filterkávé esetében forró vizet öntünk az őrölt kávéra, majd lassan engedjük, hogy átcsöpögjön a kávészűrőn. Ehhez a durvára őrölt kávék jobban beválnak.
  • Az eszpresszó elkészítéséhez a forró vizet nagy nyomáson préselik át az őrölt kávén, ezért a kávébabot itt finomra kell őrölni, hogy a lehető legtöbb összetevő érvényesülhessen a kész italban.

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár