• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A kávé természetes állapotában tartalmaz egy koffein nevű stimulálószert, ezért sokan inkább a koffeinmentes verziót választják, hogy akár este is élvezhessék a kellemes ízvilágot az élénkítő hatás nélkül. Mit kell tudni erről az italról, és hogyan válasszuk ki a legjobb koffeinmentes kávét?

Hogyan készül a koffeinmentes kávé? 

A kávé koffeinmentes verziója normál kávébabból készül, amelyből a koffein nagy részét eltávolítják. A koffeinmentes kávé koffeintartalma legfeljebb 0,08% lehet a Magyar Élelmiszerkönyv szerint.

A koffein eltávolításának számos módja van, de többnyire vízzel, szerves oldószerekkel vagy szén-dioxiddal történik. A leginkább környezetbarát aktív szénszűrős módszer svájci vizes eljárásként ismert, amelynek során a kávébabokat először forró vízbe merítik, hogy kinyerjék a koffeint és az ízeket, majd ezt a zöldkávés kivonatot átengedik egy szénszűrőn, a megmaradt folyadékot pedig a következő adag bab mosására és szűrésére használják.

Variációk egy témára: koffeinmentes szemes kávé és barátai

Ahogy a koffeines kávéknál, így a koffein nélküli változatoknál is különféle márkák, kiszerelések és fajták között válogathatsz az EcoFamily-nél. Ha kompromisszumok nélkül szeretnéd élvezni a kávé telt, robosztus aromáját a stimuláló hatás nélkül, próbáld ki például a Douwe Egberts Omnia Evening koffeinmentes őrölt kávéját, ha pedig a koffeinmentes kapszula kiszerelést részesíted előnyben, a koffeinmentes Tchibo kapszula mellett is leteheted a voksodat, de a koffeinmentes kávékapszulák közül remek választás az Illy, a Starbucks és a Nescafé is.

A lehető legegyszerűbb változatot szeretnéd? Akkor Neked a koffeinmentes instant kávé lesz az igazi, amelyet csak el kell keverni egy pohár forró vízben, és már élvezheted is a kellemes kávéízt! A koffeinmentes kávé hatása az élénkítés szempontjából elenyésző, kivéve, ha napi 10 csészével iszol belőle, mivel így a minimális koffeintartalom összeadódhat.

A legjobb koffeinmentes kávék az EcoFamily kínálatában

A legjobb koffeinmentes instant kávét keresed? Vagy a gyerekeknek szeretnél egy kis pótkávét cikóriával, esetleg bio gabonaitalt vásárolnál? Válogass a kávék közül webáruházunkban vagy üzleteinkben, de ne feledkezz meg egyéb kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az EcoFamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár