1-24/201 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

1-24/201 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Egy jó fekete kávé nélkül legtöbbünknek nem indul jól a napja. Van, aki a különleges kávékat preferálja, vagy csak biotermesztésből származó babkávét iszik, esetleg a koffeinmentes változatot kedveli. Akárhogy is nézzük, a kávéfogyasztás mindennapjaink része, de lássuk, mit kell tudni sokunk kedvenc italáról?

A kávé eredete és termesztése

A kávé szó eredetét többféle módon is magyarázzák, a legnépszerűbb elmélet szerint egy etiópiai vidék, Kaffa volt a névadó. A kávécserje termése adja a kávészemeket a világ legnagyobb termőterületei pedig Mexikóban, Ruandáan, Indiában, illetve Guatemalában találhatóak, gyakran hegyvidéki területeken, ahol az éghajlat tökéletes a bokros növény számára.

Kávébab fajták

Kétféle kávébab létezik, a robusta és az arabica. Míg az előbbi termesztése nem bonyolult, addig az érzékenyebb arabica babot 1000 és 3500 méter közötti magasságban termesztik. Mindkét fajtát sajátos aromaprofil jellemzi, ezért a kávépörkölők szeretik keverni őket, hogy kiegyensúlyozott ízt hozzanak létre.

Kávészemek vagy őrölt kávé?

Szakértők többnyire azt tanácsolják, hogy a kávét egész kávébabként vásároljuk meg, és közvetlenül a főzés előtt őröljük meg, hogy így jobban megőrizzük az ízeket. Az EcoFamily-nél szemes kávék széles választékát, de ízlésednek megfelelően különböző pörkölésű őrölt kávékat, instant változatokat, kávékapszulákat, kávépárnákat sőt még gabonakávékat is találhatsz a legnagyobb gyártóktól.

A kávé jótékony hatásai

A legújabb kutatások szerint a pozitív tulajdonságok felülmúlják a kávé káros hatásait, persze módjával fogyasztva.

A kávé:

  • fokozhatja az energiaszintet;
  • összefüggésbe hozható a 2-es típusú cukorbetegség és a depresszió alacsonyabb kockázatával; 
  • támogathatja az agy egészségét;
  • elősegítheti a testsúlyszabályozást;
  • védelmet nyújthat a májbetegségek ellen; illetve
  • támogatja a szív egészségét.

Válogass kedvedre kávékínálatunkból!