• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Édesszájú vagy, de szeretnéd csökkenteni a cukor mennyiségét az étrendedben? Az eritrit és társai segítségedre lesznek ebben. Az EcoFamily-nél számos édesítőt találsz, amely megadja az édes íz élményét kevés vagy akár nulla kalóriatartalom mellett.

Édesítők cukoralternatívaként

Az édesítőket cukorhelyettesítőknek is nevezik. Bizonyos típusok növényi eredetűek, édesítő erejük pedig a bennük található cukoralkoholokon alapul. Édesítőképességük a répacukoréhoz hasonló, de energiatartalmuk jóval alacsonyabb. A legismertebb édesítőszerek a következők:

  • xilit
  • stevia
  • eritritol

A cukorpótlásra különleges alternatívát jelenthet a glicin, amely egy természetes aminosav, azon belül pedig egy kollagén típusú fehérjeforrás, igen magas kalóriatartalommal, de kellemes, mellékízmentes édes ízzel.

Szintetikus édesítőszerek

A szintetikus édesítőszerek esetében egy biokémiai "trükk” lép életbe, mivel ezek a szájban ugyan az édes ízérzékelés receptoraihoz kapcsolódnak, de a folyamat közben nem vagy csak csekély mértékben történik metabolizáció. A legismertebb édesítőszerek a következők:

  • ciklamát
  • szacharin
  • aszpartám

Édesítő tabletta

Az EU-ban forgalmazott édesítő tabletták általában nátrium-ciklamátot tartalmaznak, folyadékokban jól oldódnak és különösen alkalmasak kávé vagy tea kalóriamentes édesítésére.

Édesítőszerek diabétesz esetén

Ha orvosi okokból kell módosítanod a cukorfogyasztást, légy óvatos, hogy milyen típusú cukorhelyettesítőt választasz. Míg a szintetikus édesítőszereknek nincs hatásuk a cukoranyagcserére, a növényi édesítőkkel más a helyzet. Ezek az anyagok a vércukorszintre is hatással vannak egy bizonyos mennyiség felett, ráadásul emellett hashajtó hatásuk is lehet, ha túl sokat fogyasztasz belőlük.

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár