Természetes smink

Kövesd tippjeinket lépésről, lépésre!

Természetes smink, ami fiatalíthat is

Mindenki szereti a legjobb formáját hozni. A smink segít nekünk abban, hogy kiemeljük arcunkon azt, ami előnyős és elrejtsük azt, ami kevésbé. Ismerd meg tippjeinket, melyek frissességet kölcsönöznek kinézetednek, de szinte láthatatlan módon, természetesen.

Az arcbőr hidratálása:

Hívhatnánk nulladik lépésnek is, mert ez adja az egész smink alapját. Ha bőrünk nem hidratált és nincs megfelelően ápolva, akkor még a legminőségibb smink is műnek fog hatni. Ebben a témában már több cikkünk is született, melyeket itt találsz:

https://corporate.ecofamily.hu/cikkek/cikk/haladjunk-lepesrol-lepesre

https://corporate.ecofamily.hu/cikkek/cikk/5-tipp-a-nyari-borapolashoz

A szem alatti karikák eltűntetése:

Erre a legjobb módszer a folyékony korrektor használata. A belső szemzug és a szemhéj külső széle közé rajzoljunk egy háromszöget, melynek csúcsa lefelé néz. Ezurán dolgozzuk el a bőrünkön az ujjbegyeink segítségével, vagy sminkszivacs használatával. Ha nem hajlamos a szemünk a lila karikákra, akkor is friss tekintet kölcsönöz viselőjének, hiszen optikailag világosítja a bőrt.

Szemöldök formázása:

Ehhez egy ferdén levágott végű ecsetre lesz szükségünk és egy kis kefére, hasonlóan a szempillaspirál sörtéihez. A kefével formázzuk szemöldökünket és simítjuk a szálakat. Az ecsettel pedig a saját szemöldökünk színével megegyező festékkel áthaladunk az eredeti szemöldökünk vonalán, csak egy picit hangsúlyosabbá téve azt.

A szem sminkelése:

A szemhéjra kapható külön alapozó, mely bázist képez a bőrünkön, így kevésbé folyik el ill. pereg le a szín, amit később felviszünk rá. Ebből az alapozóból kis mennyiség is elegendő, jól dolgozzuk el. Ezután a felső szempilla tövén menjünk végig egy puha sötétbarna vagy fekete szemceruzával. Extra tipp: A szemhéjunkat alulról is ki lehet satírozni, a szempilla vonal alatt, ez igazán mélységet ad a tekintetnek. Az alsó vízvonalon (ez az alsó szemhéjon a pillasor feletti rész) remekül használható a fehér vagy krém színű szemceruza, mert optikailag nyitja a tekintet és szintén frissességet kölcsönöz. Ezután már csak a szempillák formázása következik. Érdemes beszerezni egy szempilla göndörítő készüléket, mert nagyon szép ívet ad a pilláknak, melyeket ezután már csak  szempillasirállal, óvatosan ki kell festeni. Mindig kövessük a „kevesebb néha több” alapelvét. A szempillaspirált ne vigyük fel több rétegben, mert összeragadhat és elnehezítheti a pillákat.

Bőrhibák eltűntetése:

Egy jól megválasztott és színben harmonizáló alapozó is csodákat művelhet, oszlassuk el vékony rétegben az arcunkon, a bőrhibákra mint pl. a pattanás, egy leheletnyi korrektort is adhatunk. Nincs más hátra, mint egy kis szolid púderes pirosító és indulhatunk is.