A tél második felében a farsangé a főszerep. Mulassunk, és készítsünk vicces jelmezeket! Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy tápanyagban gazdag ételeket fogyasszunk, és töltsünk minél több időt a friss levegőn!
Az immunrendszer támogatása
Milyen vitaminokra van szüksége a szervezetünknek, hogy ellenállóbb legyen a téli megfázásos, vírusos időszakban?
Annak ellenére, hogy télen nem dúskálunk az idénygyümölcsökben és -zöldségekben, ilyenkor is találunk olyan ételeket, amik ellátják a szervezetünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nagyon fontos a tudatosság: alakítsuk ki úgy az étrendünket, hogy ezek a vitamindús élelmiszerek rendszeresen szerepeljenek a tányérunkon!
A savanyú káposzta igazi C-vitamin-bomba, de a fokhagyma, a gyömbér, a cékla, a retek és a paprika is kiváló – a sort pedig még lehetne folytatni. Gyümölcsök tekintetében nem olyan széles a felhozatal – ha a hazai termékekre gondolunk –, de almát, körtét télen is biztosan kapunk, és a déli gyümölcsökkel kiegészítve változatossá tehetjük a tízóraikat, uzsonnákat.
Az olajos magvak – például dió, mandula, lenmag – gazdagok antioxidánsban, vitaminokban és zsiradékban, amik szintén támogatják a szervezetünket, ezért érdemes ezeket is beiktatni a napi étkezésünkbe.
A változatos étrend mellett étrend-kiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel is támogathatjuk immunrendszerünket, hogy ellenállóbb legyen, és persze ne feledkezzünk meg a szabadban eltöltött idő fontosságáról! Ha tehetjük, tegyünk egy nagy sétát, fussunk, korcsolyázzunk, túrázzunk, hiszen a friss, oxigéndús levegő is pozitív hatással van testi-lelki állapotunkra!