Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő! Magyarországon nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek, szüret idején dúskálunk a finomabbnál finomabb fajták között. Érdemes mindennap fogyasztani, mert rengeteg vitamint és hasznos tápanyagot tartalmaz.
A benne található szőlőcukor remekül hasznosul a szervezetben, és jó hatással van a vérszegény, legyengült szervezetre. A szőlő héja és magja pedig tele van antioxidánssal és gyógyító hatású ásványi anyagokkal.
Készíthetünk belőle mustot, ami szintén igazi vitaminbomba, de egyéb finomságokban is felhasználhatjuk – figyelembe véve, hogy a hőkezelés miatt a vitaminok egy része nem tud hasznosulni.
Alább mutatunk egy szuper receptet – tízórais dobozba is tökéletes!
Szőlős muffin
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, jól elkeverjük. A tésztát a kivajazott, vagy muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha nem szeretnél lemaradni cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!