Elkészítés
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd egy nagyobb tálba, és verd kemény habbá. Akkor jó, ha a tálat megfordítva is az edényben marad. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is tehetsz hozzá. Ezután óvatosan forgasd bele a cukrot és a tojássárgákat, vigyázva, hogy a habot ne törd össze. A sütőport is keverd el az átszitált liszttel és szintén vigyázva a habra, keverd el. Az így kapott masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe, és a megtisztított, félbevágott szőlőszemeket szórd rá. Kicsit nyomkodd le őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percig süsd. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeeshet. Az igazi őszi hangulat kedvéért egy kis pirított dióval is megszórhatod tálaláskor.