Elkészítés
- A Dia Wellness lisztet, az 1:4-es édesítőt és a sütőport aprítógépbe tesszük, majd rákockázzuk a hideg vajat/kókuszzsírt. Egynemű tésztává dolgozzuk, majd a géppel beledolgozzuk a tojásokat. (Kókuszzsír esetén kizárólag aprítógéppel dolgozzunk, mert a kezünk melegétől megolvad, és morzsálódni fog a tészta.)
- A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: az almát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük az édesítővel, és a zsiradékon puhára pároljuk.
- Hozzákeverjük az őrölt fahéjat, és hagyjuk kihűlni.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
- Kevés lisztet alászórva mindkét tésztadarabot átgyúrjuk, és kb. 1-2 cm vékony téglalapra nyújtjuk.
- Az egyik kinyújtott tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk, és villával sűrűn megszurkáljuk.
- Rátesszük az almatölteléket, és egyenletesen elsimítjuk.
- Befedjük a másik tésztalappal.
- Egy tojást enyhén felverünk, bekenjük a sütemény tetejét, és villával megszurkáljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, és szórjuk meg eritrit porcukorral.