• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Nyáron gyakrabban megyünk strandra, indulunk útnak egy családi, baráti nyaralásra. Ha szeretnénk csökkenteni a kiadásainkat, készüljünk előre finom ételekkel!

Így spóroljunk az ételen strandon, nyaraláskor!

Nyáron gyakrabban megyünk strandra, indulunk útnak egy családi, baráti nyaralásra. Ha szeretnénk csökkenteni a kiadásainkat, készüljünk előre finom ételekkel!

Strandolás során hamar megéhezünk, nem beszélve a gyerekekről, akik folyton valami nassolnivalóért rágják a szülők fülét. Azonban a büfékben található ételek meglehetősen drágák, ráadásul sok esetben nehezek (gondoljunk csak az olajban sült lángosra), amiket a nagy melegben kevésbé ajánlatos fogyasztani. Persze lehet kivételt tenni, de ha gyakran megyünk vízpartra, érdemes előre csomagolni ételt és italt is. Strandoláskor jó szoltálatot tesznek a gyümölcsök, amik nemcsak táplálók, de a folyadékpótlásban is szerepük van. Vihetünk magunkkal fasírozottat, felvágott zöldségeket, előre elkészített salátát, tortillalapokat, egyszerű, nem krémes süteményt, aszalt gyümölcsöket, rágcsálnivalónak pedig magvakat, ropit, kölesgolyót. Az italról se feledkezzünk meg: ha lehet, termoszban vigyünk limonádét, frissítő (hideg) teát, vizet.

Nyaraláskor is sokan választanak olyan apartmant, ahol lehet főzni. Persze senki nem szeretné a szabadságát a tűzhely mellett tölteni, de vannak olyan ételek, amik pikk-pakk elkészülnek – ilyenek például a tésztás egytálételek. De ha van hely a fagyasztónkban, készüljünk előre: fagyasztott állapotban vihetünk magunkkal pörköltet, panírozott húst, fasírtot, de még rizst is! Olvasszuk fel őket, és máris kész a finom ebéd!

 

Ecofamily tipp: húsmentes fasírt


Egy nagy tálban keverjünk össze 10 dkg darált diót/napraforgómagot/tökmagot, 4 db áztatott zsemlét, 2 tojást, 2 ek. zsemlemorzsát, egy apróra vágott vöröshagymát, egy ek. aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk (illetve ízlés szerint fűszerezhetjük egyéb zöldfűszerekkel), formázzunk belőlük kis gombócokat, és süssük ki őket.


Amerikai palacsinta (útravalónak tökéletes!)


Egy tálban keverjünk össze 1 bögre lisztet, 1 csomag sütőport, egy csipet sót és egy ek. cukrot. Adjunk hozzá 1 bögre tejet, 3 tk. olvasztott vajat vagy olajat és 1 tojást. Keverjük csomómentesre, és süssük ki palacsintasütőben. Ha van rá lehetőség, vigyünk magunkkal egy kis doboz lekvárt, hogy még teljesebb legyen az élmény!


Házi müzliszelet

Aprítsunk fel 150 g aszalt gyümölcsöt vegyesen, 50 g mandulát vágjunk durvára.
Olvasszunk össze 7 evőkanál kókuszzsírt 100 g mézzel és adjunk hozzá egy csipet sót.
Egy tálban keverjük össze az aszalt gyümölcsöket, a mandulát, 250 g zabpelyhet, 60 g kókuszreszeléket, 50 g kókuszcsipszet, 50 g tökmagot, egy kiskanál fahéjat és egy csipet sót, majd öntsük hozzá a kókuszzsír és méz keverékét, majd az egészet alaposan keverjük át.
Egy 20x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk jól bele a masszát.
Süssük kb. 30 percig, amíg szép aranybarna színű lesz. Miután kihűlt, szeleteljük fel ízlés szerint négyzetes vagy téglalap formájúra.
Instagramon is megtalálod ezt a receptet > Kattints!


Mini pizzák

Tortillalapból és pizzalapból gyorsan összedobhatod a gyerekek kedvencét, a mini pizzákat. Egy dobozba téve a kedvenc ebéd vagy nasi lesz a strandon! Gluténmentes lapokat is választhatsz!
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tortilla lapokat vágjuk cikkelyekre, a pizzaalapból vágjunk egy kiszúróval kisebb köröket. Mind a kétféle alapot kenjük meg olívaolajjal, majd bazsalikomos paradicsomszósszal. A tortilla háromszögekre tegyünk sonkát és olajbogyót, a mini pizzákra tonhalat és kukoricát. A tetejét szórjuk meg a sajttal, majd tegyük a sütőbe. Amikor a sajt elolvadt és egy kis színt kapott a tészta, vegyük ki, majd bazsalikomlevelekkel a tetején kínáljuk.
Instagramon is megtalálod ezt a receptet > Kattints!


Tortilla tekercsek

A tortillatekercset jobban szeretik a gyerekek, mint a szendvicset, mert sokkal több feltétet elbír.  Az alapja a zöldségek és a joghurtos öntet, emellé pedig bármi belefér, ami otthon van. Gabonafasirt, falafel, tonhal, sonka-sajt, és így tovább. Itt egy falafeles recept: 
A Vegabond falafelport egy tálba öntjük, elkeverjük a forró vízzel, 6-8 percig állni hagyjuk. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a masszából, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A joghurtba belekeverjük a sót, az apróra vágott bazsalikomot és a zúzott fokhagymát. A zöldségeket felaprítjuk. A tortillákat megkenjük a fűszeres joghurttal, egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a zöldségeket, belehelyezzük a falafelgolyókat. Tetszés szerint felgöngyöljük, éles késsel félbevágjuk, esetleg összehajtjuk őket.
Tipp: ízletesebb lesz a tortilla, ha először kicsit bevizezed, majd mindkét oldalát kissé megpirítod, és ezt követően töltöd meg!


További készételeket és gyors vacsora ötleteket találsz a webshopban! Kattints >>

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár