A falafeles wrapek tényleg nyerőek. Gyorsan elkészíthető, szuper fűszeresek, aromásak és vega vagy vegán változatban is könnyen elkészíthetőek.
Hozzávalók:
A falafelhez:
A joghurtos öntethez:
- 3-4 dl görög krémjoghurt
- só
- friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- Zöldségek ízlés szerint: paradicsom, uborka, piros kápia paprika, zöldsaláta, rukkola, (esetleg sarkantyúka virág)
Elkészítés:
A falafel port egy tálba öntjük, elkeverjük a forró vízzel, 6-8 percig állni hagyjuk, nedves kézzel kis golyókat formázunk a masszából, forró olajban aranybarnára sütjük őket.
A joghurtba belekeverjük a sót, az apróra vágott bazsalikomot és a zúzott fokhagymát.
A zöldségeket felaprítjuk.
A tortillákat esetleg megvizezzük, mindkét oldalukat serpenyőben kissé megpirítjuk (így kicsit jobban törhetnek hajtogatáskor, viszont ízletesebbek lesznek), vagy csak egyszerűen megkenjük a fűszeres joghurttal, egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a zöldségeket, belehelyezzük a falafel golyókat, tetszés szerint felgöngyöljük és éles késsel félbe vágjuk őket, vagy összehajtjuk őket.