SPA kényeztetés otthon

Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, érdemes időnként kiszakadni a külvilág történéseiből, a mindennapok mókuskerekéből, és megtalálni a lazítás legjobb módját. Ha nincs lehetőségünk wellness szolgáltatást igénybe venni, teremtsük meg otthon a tökéletes spa élményt!

Ahhoz, hogy otthon is úgy érezzük magunkat, mint egy testet-lelket feltöltő szeánszon, igazán könnyű megteremteni a feltételeket. Persze a legnehezebb az időt kigazdálkodni, és sok esetben már az is nagy dolog, ha úgy tudunk lazítani, hogy senki nem zavarja meg a gondolatainkat. De ha ez megvan, már fél siker!

Az egyik legfontosabb, hogy ha dedikált időt szentelünk magunknak, tegyük félre a telefont, sőt ha lehet, kapcsoljuk is ki. Attól függően, mennyi időnk van, lehet hosszabb és rövidebb a spa élmény. Ha csak 15 perc jut, azt is kihasználhatjuk: ennyi idő elég ahhoz, hogy feltegyünk egy arcpakolást, és gyertyafényben lazítsunk egy kád forró vízben. Készítsünk elő egy tiszta törölközőt (lehetőleg minél nagyobbat, hogy még inkább átadhassuk magunkat a wellnesshangulatnak), tegyük a kedvenc kényeztető habfürdőnket a fürdővízbe, de használhatunk illóolajokat is: egy evőkanál tengeri sóba cseppentsünk levendulát vagy más lazító illóolajat, tegyük a vízbe, és adjuk át magunkat a víz és az illatok nyugtató hatásának!

Ha hosszabb időt tudunk magunkra szánni, akkor jöhetnek az extrák! Gyújtsunk gyertyákat, főzzünk finom teát, és válasszuk ki a kedvenc lemezünket! Amíg készül a fürdővíz, tegyünk fel egy arcpakolást, és készítsük elő a kádat: gyertyákkal, virágszirmokkal, nyugtató illatokkal könnyen wellness-szalont varázsolhatunk a fürdőszobából.

Végre előkerülhetnek az ide-oda dugdosott hajpakolások, majd fejünkön a turbánnal jöhet a test bemasszírozása lazító olajokkal! Adjuk meg a módját, legyen mindenre idő, és élvezzük, hogy ez az egy-két óra csak rólunk szól!

A fürdést követően se kapcsoljuk be azonnal a telefont: hagyjunk magunknak pár percet, míg visszatérünk a mindennapokba, és újra felvesszük a teendők fonalát. Az otthoni spa segít, hogy az idegeink kisimuljanak, és türelmesebben, energikusabban éljük az életünket.