• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
A sokoldalú levendula

A sokoldalú levendula

Közeleg a levendulaszüret ideje! Nézzünk körül, van-e lehetőség a közelünkben szüretelni, mert amellett, hogy a szüret remek kikapcsolódás, a levendulát rengeteg módon tudjuk hasznosítani!

A levendulát felhasználhatjuk frissen, szárítva, és az olaját is többféleképpen alkalmazhatjuk. Kiváló nyugtató hatású, csökkentheti a fejfájást, enyhítheti a melankóliát, de segítségünkre lehet akkor is, ha este nehezen alszunk el. Persze azon kívül, hogy kiszárítjuk, és eltesszük teának vagy varrunk belőle levendulapárnát, a konyhában is nagy hasznát vesszük: finom ízt ad süteményeknek, limonádéknak, és különleges, ízletes szörpöt készíthetünk belőle!

 

A házi levendulaszörp hozzávalói:

 

  • 20-30 dkg levendulavirág
  • 2 liter víz
  • 2 kg cukor
  • 2-3 kezeletlen citrom
  • 1 ek. citromsav

 

A vizet forraljuk fel a cukorral, majd ebbe a szirupba tegyük bele a karikákra vágott citromot, a levendulát és a citromsavat. Fedjük le, és hagyjuk állni 12 órán át! Ezután szűrjük le gézzel vagy kis lyukú szűrővel, forraljuk át, és töltsük steril üvegekbe. Egy-két napig dunsztoljuk.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár