• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Naan kenyér lencsével

Naan kenyér lencsével

HOZZÁVALÓK

4 főre - 60 perc

  • 1 csésze vörös lencse

  •  1 fél fej vöröshagyma (ízlés szerint)

  •  kókuszzsír

  •  koriander mag

  •  szárított chili pehely

  •  egész római kömény

  •  darabolt konzerv paradicsom

  •  

  • 2 tk garam masala (opcionális)

  •  zöldségleveskocka (vagy maradék leves alaplé)

  •  víz

    Naan kenyér (6 darabhoz):

  •  35 dkg finomliszt

  •  1-2 dl langyos víz

  •  2 evőkanál sűrű joghurt

  •  2 teáskanál instant élesztő

  •  1 teáskanál cukor

  •  1,5-2 teáskanál (ízlés szerint)

  •  1 evőkanál olaj

Elkészítés

Kókuszzsíron 1 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kis fonnyasztás után megy rá a lencse. Felöntjük vízzel és belerakjuk a leveskockát (vagy leves alaplével és akkor nem kell kocka). Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük a lencsét. A végén adjuk hozzá a paradicsomlét/konzervet. Kóstoljuk, után fűszerezzük vagy sózzuk, ha szükséges. 1 perc alatt összefőzzük és levesszük a tűzről. Friss korianderrel és natúr joghurttal, naan kenyérrel tálaljuk.

Naan kenyér:

1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverjük.  A liszthez átszitálom hozzáadjuk a sót, a joghurtot és az élesztős vizet. Annyi vizet teszünk még hozzá, hogy a tészta lágy legyen. Fél óra pihentetés után 6 gombócot készítünk. Deszkán enyhén olajos kézzel egyesével kinyújtjuk, mint a lángost. A serpenyőt olajozzuk meg és forrósítsuk fel. A tésztát tegyük a forró serpenyőbe és a tetejét kenjük meg olajjal. Süssük pár percig lefedve mind a két oldalát!

 

Termékek
Üzletkereső
Kosár