Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, ezen kívül megtalálható benne 15 féle természetes ásványi anyag, többek között: magnézium, kalcium, nátrium, vas és sok nyomelem is, pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium. A kovaföld 85%-ban szilíciumot tartalmaz.
Mi az a kovaföld?
A kovaföld megkövesedett egysejtűek, kovamoszatok és kovaszivacsok vázának maradványaiból áll. Amikor a kovamoszatok elpusztulnak, vázuk hátramarad, lesüllyednek a tavak és az óceánok mélyére, és a kovaföld alapját hozzák létre. A természetes kovaföldet éppen ezért mélyről bányásszák, hiszen többmillió évvel ezelőtt alakult ki azokon a helyeken, ahol egykor vizes területek voltak: tehát régi tavak és tengerek mélyén.
A kovaföld rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet az alábbi területekre:
- bélrendszerre,
- a hajra, a bőrre és körömre,
- fogyókúra esetén,
- fizikai és szellemi teljesítményre, álmatlanságra,
- reumatikus problémákra, egyéb mozgásszervi panaszokra.
Javasolt fogyasztása 1 vagy 2 teáskanálnyi (4 g) perui kovaföldet oldjunk fel 1 pohár vízben vagy gyümölcslében, de joghurtba, turmixba is keverhető. Fogyasztása nem jár kellemetlenséggel, mivel nincs rossz íze. A felszívódását segíti, ha C-vitaminnal együtt fogyasztjuk.
Megtalálod az üzleteinkben és ITT>>