• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Kókuszos-vaníliás kosár eperrel (gluténmentes)

Kókuszos-vaníliás kosár eperrel (gluténmentes)

Készíts el egy mennyei desszertet, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz majd!

 

Hozzávalók 20 db-hoz:

A tésztához:

· 200 g apró szemű zabpehely

· 50 g kókuszreszelék

· 70 g nádcukor

· 1 cs. vaníliás cukor

· 50 g vaj vagy kókuszolaj

· ½ citrom reszelt héja

· 1 ek méz

· 2 dl forró víz

 

A vaníliás krémhez:

· 2 cs. vaníliás pudingpor

· 8 ek nádcukor

 

A gyümölcsös réteghez:

· 700 g friss vagy fagyasztott eper

· nádcukor ízlés szerint (kb. 150 g)

· 1-2 ek kukoricakeményítő

 

A díszítéshez:

· kókuszreszelék

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, néhány órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Vizezett kézzel diónyi adagokkal kibéleljük a szilikon muffin formák alját kis peremet is képezve a tésztából. 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk hűlni őket.

8 dl tejet forralni kezdünk, közben a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a maradék 2 dl tejjel, majd a forró tejbe csorgatjuk, kevergetve besűrítjük. A kosárkákba 2-2 ek-nyit adagolunk a pudingból, majd hűtőben kidermesztjük.

Az epret főzni kezdjük, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert keményítőt, besűrítjük, majd a kosarak pudingos rétegén eloszlatjuk, ismét kihűtjük.

A kosárkákat a formákból kivéve kókusszal hintve tálaljuk.

Termékek
Üzletkereső
Kosár