Hozzávalók 20 db-hoz:
A tésztához:
· 200 g apró szemű zabpehely
· 50 g kókuszreszelék
· 70 g nádcukor
· 1 cs. vaníliás cukor
· 50 g vaj vagy kókuszolaj
· ½ citrom reszelt héja
· 1 ek méz
· 2 dl forró víz
A vaníliás krémhez:
· 2 cs. vaníliás pudingpor
· 8 ek nádcukor
A gyümölcsös réteghez:
· 700 g friss vagy fagyasztott eper
· nádcukor ízlés szerint (kb. 150 g)
· 1-2 ek kukoricakeményítő
A díszítéshez:
· kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, néhány órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Vizezett kézzel diónyi adagokkal kibéleljük a szilikon muffin formák alját kis peremet is képezve a tésztából. 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk hűlni őket.
8 dl tejet forralni kezdünk, közben a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a maradék 2 dl tejjel, majd a forró tejbe csorgatjuk, kevergetve besűrítjük. A kosárkákba 2-2 ek-nyit adagolunk a pudingból, majd hűtőben kidermesztjük.
Az epret főzni kezdjük, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a cukorral elkevert keményítőt, besűrítjük, majd a kosarak pudingos rétegén eloszlatjuk, ismét kihűtjük.
A kosárkákat a formákból kivéve kókusszal hintve tálaljuk.