• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Sütőtök-gnocchi erdeigomba-mártással

Kedvencünk, a sütőtök

A tél egyik legklasszabb zöldsége a sütőtök, amiből rengeteg finomság készíthető. Lássuk, mit kezd vele állandó gasztroszakértőnk, Roberto!

 

A sütőtökről sokáig mindenkinek egy dolog jutott eszébe: a feldarabolt, sütőben sült finomság, aminek illata az egész lakást belengte. Ma már azonban rengeteg receptet találunk, aminek sütőtök az alapanyaga: legyen szó krémlevesről, köretről vagy akár süteményről, számtalan módon felhasználhatjuk ezt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ráadásul gyönyörű színű zöldséget.

 

Gasztroszakértőnk, Roberto Favaro ezúttal a gnocchi egyik alapanyagaként gondolt rá, és az olasz eredetű körethez mennyei erdeigomba-mártást készített.

 

Nézd meg, mi a titka, és vedd fel te is a gyűjteményedbe!

https://www.youtube.com/@ecofamilyhu



Sütőtök-gnocchi erdeigomba-mártással

Hozzávalók:

 

  • 1 db közepes méretű sütőtök (80 %)
  • 4-5 db burgonya (20%)
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/3 szál rozmaring
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 250 g vegyes erdei gomba
  • 5 dkg parmezán sajt

 

A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk és sütőpapíron, 200 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-40 percig sütjük. Felkockázzuk a burgonyát és sós vízben átfőzzük, majd krumplinyomóval paszírozzuk. Amint megsült a sütőtök, kikaparjuk a héjából, és egy tiszta konyharuhával kinyomjuk belőle a levét egy tálba.

A masszát átpasszírozzuk a krumplinyomón, hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, szerecsendióval megszórjuk. Összekeverjük, és krumplinyomóval újra átpasszírozzuk az egész masszát. Borsozzuk, és annyi lisztet szórunk bele, hogy puha tészta legyen belőle. Lisztes deszkán 1x1 cm-es kockákat vágunk. 

 

A főzőléhez egy fazékba beleöntjük a sütőtök kipréselt levét, felöntjük vízzel, megsózzuk és forraljuk. Közben az erdei gombás szószhoz egy serpenyőben olívaolajon félbevágott fokhagymát  (közepét eltávolítjuk) és rozmaringot pirítunk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Kicsit turmixoljuk. A fokhagymákat és a rozmaringot távolítsuk el és tegyük bele a felaprított petrezselymet.

 

A gnocchikat tegyük a forró vízbe. Picit keverjük meg, és amikor a víz felszínére kerülnek, szűrjük le és tegyük a gombaszószba. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal és egy kevés friss petrezselyemmel.

 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár