Hűsítő recept - Kovászosuborka-leves forró nyári napokra
A kánikulában az ember kevésbé kívánja a nehéz ételeket. Nem csoda, hiszen az emésztés rengeteg energiát igényel, és szervezetünk ezzel is próbálja megkímélni magát a fölösleges hőtermeléstől.
Ezeken a meleg napokon jólesnek a frissítő levesek, amik a szervezet hidratáltságához is hozzájárulnak. Ilyen ez a kovászosuborka-leves is, amit a kapor, a fokhagyma és a kolbászkarikák tesznek még pikánsabbá.
A nagyobb darabokra vágott kovászos uborkát a görög joghurttal, az uborka levével, a vízzel, a lereszelt fokhagymával és a kaporral turmixgépben leturmixoljuk, majd alaposan lehűtjük.
A kolbászkarikákat kevés olívaolajon kisütjük, majd tálalásig félretesszük.
A krémlevest hidegen tálaljuk. Olívaolajjal, joghurttal, ropogós kolbászchipsszel,
Kaporral és apró kovászosuborka-kockákkal díszítjük, mellé fokhagymás kétszersültet kínálunk.
További hűsítő praktikákért ovass tovább cikkeink között: