• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Hűsítő recept - Kovászosuborka-leves forró nyári napokra

Hűsítő recept - Kovászosuborka-leves forró nyári napokra

A kánikulában az ember kevésbé kívánja a nehéz ételeket. Nem csoda, hiszen az emésztés rengeteg energiát igényel, és szervezetünk ezzel is próbálja megkímélni magát a fölösleges hőtermeléstől.

 

Ezeken a meleg napokon jólesnek a frissítő levesek, amik a szervezet hidratáltságához is hozzájárulnak. Ilyen ez a kovászosuborka-leves is, amit a kapor, a fokhagyma és a kolbászkarikák tesznek még pikánsabbá.

Jó étvágyat hozzá!

 

Hozzávalók:

  • 8 db kovászos uborka
  • 3 dl görög joghurt
  • 4 dl kovászosuborka-lé
  • 2dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg kolbász
  • fokhagymás kétszersült
  • olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítése:

  1. A nagyobb darabokra vágott kovászos uborkát a görög joghurttal, az uborka levével, a vízzel, a lereszelt fokhagymával és a kaporral turmixgépben leturmixoljuk, majd alaposan lehűtjük.
  2. A kolbászkarikákat kevés olívaolajon kisütjük, majd tálalásig félretesszük.
  3. A krémlevest hidegen tálaljuk. Olívaolajjal, joghurttal, ropogós kolbászchipsszel,

kaporral és apró kovászosuborka-kockákkal díszítjük, mellé fokhagymás kétszersültet kínálunk.

Termékek
Üzletkereső
Kosár