Hűsítő recept - Kovászosuborka-leves forró nyári napokra
A kánikulában az ember kevésbé kívánja a nehéz ételeket. Nem csoda, hiszen az emésztés rengeteg energiát igényel, és szervezetünk ezzel is próbálja megkímélni magát a fölösleges hőtermeléstől.
Ezeken a meleg napokon jólesnek a frissítő levesek, amik a szervezet hidratáltságához is hozzájárulnak. Ilyen ez a kovászosuborka-leves is, amit a kapor, a fokhagyma és a kolbászkarikák tesznek még pikánsabbá.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
8 db kovászos uborka
3 dl görög joghurt
4 dl kovászosuborka-lé
2dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
10 dkg kolbász
fokhagymás kétszersült
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott kovászos uborkát a görög joghurttal, az uborka levével, a vízzel, a lereszelt fokhagymával és a kaporral turmixgépben leturmixoljuk, majd alaposan lehűtjük.
A kolbászkarikákat kevés olívaolajon kisütjük, majd tálalásig félretesszük.
A krémlevest hidegen tálaljuk. Olívaolajjal, joghurttal, ropogós kolbászchipsszel,
kaporral és apró kovászosuborka-kockákkal díszítjük, mellé fokhagymás kétszersültet kínálunk.
Termékek
Üzletkereső
Belépés
Kosár
Maradj velünk a jövőben is!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.