• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Pillekönnyű hólabda gluténmentesen

Pillekönnyű hólabda gluténmentesen

A hólabda egy igazi klasszikus vendégváró. Szereti felnőtt, gyerek! Kiss Dóri - Gluténmentes blog elkészítette nekünk a mentes változatot, hogy azok se maradjanak ki belőle, akik eddig nem ehették. Vigyázat! Hamar fogy...

Hozzávalók (11 db-hoz):

Piskóta:

Krém:

Tetejére:

Forgatáshoz:

 

Elkészítés:

A tojásokat robotgép segítségével elkezdjük habosítani. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy viszonylag keményebb, stabil habot verünk belőle.

A rizslisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a tojásos habhoz szitáljuk, és alaposan, de óvatosan beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt (25x35cm) tepsiben eloszlatjuk a masszát, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A pudingport és a cukrot kikeverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, a vajat a kihűlt pudinghoz dolgozzuk robotgéppel. Végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk, és összedolgozzuk a krémet. Ízlés szerint porcukorral még édesíthetjük.

A kihűlt piskótából egy (6 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, 2-2 darab közé krémet töltünk, majd az oldalaikat is bevonjuk krémmel, és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Az étcsokoládét kevés olajjal megolvasztjuk, és a sütemények tetején elkenjük.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár