A hólabda egy igazi klasszikus vendégváró. Szereti felnőtt, gyerek! Kiss Dóri - Gluténmentes blog elkészítette nekünk a mentes változatot, hogy azok se maradjanak ki belőle, akik eddig nem ehették. Vigyázat! Hamar fogy...
Hozzávalók (11 db-hoz):
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Forgatáshoz:
Elkészítés:
A tojásokat robotgép segítségével elkezdjük habosítani. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy viszonylag keményebb, stabil habot verünk belőle.
A rizslisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a tojásos habhoz szitáljuk, és alaposan, de óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt (25x35cm) tepsiben eloszlatjuk a masszát, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A pudingport és a cukrot kikeverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, a vajat a kihűlt pudinghoz dolgozzuk robotgéppel. Végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk, és összedolgozzuk a krémet. Ízlés szerint porcukorral még édesíthetjük.
A kihűlt piskótából egy (6 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, 2-2 darab közé krémet töltünk, majd az oldalaikat is bevonjuk krémmel, és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Az étcsokoládét kevés olajjal megolvasztjuk, és a sütemények tetején elkenjük.
Tálalásig hűtőben tároljuk.