• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Galette eperrel és rozmaringgal

Galette eperrel és rozmaringgal

Ne gondolkozz tovább a hétvégi desszerten! A franciák klasszikus pitéje, a galette számtalan módon variálható – az eperszezon kellős közepén például töltheted eperrel, amit tökéletesen kiegészít a rozmaring - érdemes egy kicsit megbolondítani vele! Az egész család imádni fogja!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g búzaliszt
  • 100 g hideg vaj kockákra
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek cukor
  • 2 ek víz
  • ½ kezeletlen citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 200 g friss eper
  • 2-3 ek nádcukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • ½ citrom leve
  • friss rozmaring apróra vágva
  • 1 tojás a tészta lekenéséhez
  • 1 ek nádcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Az epret megmossuk, csumáját eltávolítjuk, felszeleteljük, hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalóját.

A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tölteléket a közepén egyenletesen eloszlatjuk (a szélén két-három centimétert elhagyunk), a széleit visszahajtjuk, felvert tojással lekenjük, meghintjük egy evőkanálnyi nádcukorral, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár