Fánksütés nélkül elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de mutatunk Nektek egy rendkívül gyors és szinte elronthatatlan fánk variációt túróval megbolondítva azoknak, akik gluténmentesen étkeznek.
TÚRÓFÁNK
Hozzávalók:
· 2 tojás
· 50 g cukor
· 1 csipet só
· 180 g tejföl
· 250 g túró
· 240 g rizsliszt
· 10 g sütőpor
· olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral és a sóval, majd a tejfölt és a túrót is belekeverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, és az egészet homogén masszává dolgozzuk.
Olajat hevítünk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a tésztából és kisütjük őket. Ha elegendő olaj van az edényünkben, akkor nem is kell forgatgatni a fánkokat, hiszen forognak maguktól.
Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.