• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Csőben sült tészta zöldspárgával

Csőben sült tészta zöldspárgával

Tésztarajongók figyelem: újdonságunk, az Ecco la Pasta tészta igazi olasz életérzést varázsol minden konyhába, és csak nálunk kapható! Durumbúzából készült spagetti, orsó,penne és szarvacska a terítéken: érdemes most megkóstolni bevezető áron! Hoztunk egy isteni spárgás penne receptet, amit a tejszín és a parmezán tesz igazán krémessé!

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

  • 3 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 5-600 ml tej
  • só 
  • bors
  • szerecsendió

A zöldspárgás mártáshoz:

  • 500 g zöldspárga
  • olívaolaj
  • (2 gerezd fokhagyma)
  • bors
  • 3 dl tejszín

A tésztához: 

  • víz
  • 500 g Ecco la Pasta penne tészta

A sütőtál kikenéséhez:

  • vaj

A tetejére:

  • reszelt parmezánsajt
  • durvára tört dió



Elkészítés: 

A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, egy habverővel kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, besűrítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. 

A spárgát kb. 2 cm hosszúságú darabokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel. 

A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a spárgás mártáshoz keverjük. 

Egy sütőtálat kivajazunk, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, a tetejét beöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk parmezánsajttal és dióval, 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen aranybarnára sütjük.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár