Tésztarajongók figyelem: újdonságunk, az Ecco la Pasta tészta igazi olasz életérzést varázsol minden konyhába, és csak nálunk kapható! Durumbúzából készült spagetti, orsó,penne és szarvacska a terítéken: érdemes most megkóstolni bevezető áron! Hoztunk egy isteni spárgás penne receptet, amit a tejszín és a parmezán tesz igazán krémessé!
Hozzávalók:
A besamel mártáshoz:
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- 5-600 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
A zöldspárgás mártáshoz:
- 500 g zöldspárga
- olívaolaj
- (2 gerezd fokhagyma)
- só
- bors
- 3 dl tejszín
A tésztához:
- víz
- só
- 500 g Ecco la Pasta penne tészta
A sütőtál kikenéséhez:
A tetejére:
- reszelt parmezánsajt
- durvára tört dió
Elkészítés:
A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, egy habverővel kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, besűrítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A spárgát kb. 2 cm hosszúságú darabokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel.
A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a spárgás mártáshoz keverjük.
Egy sütőtálat kivajazunk, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, a tetejét beöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk parmezánsajttal és dióval, 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen aranybarnára sütjük.