A nap érlelte paradicsom és tonhalkonzerv párosításból mindig mennyei ételeket tudunk alkotni, rövid idő alatt. Érdemes mindig tartani ezekből otthon!
Hozzávalók:
A besamel mártáshoz:
A tésztához:
- 180 g paradicsomos pesztó
- (3x80 g) 240 g tonhal konzerv (olívaolajban)
- 3 ek. kalamata olívabogyó (magozott)
- friss bazsalikom
- vaj (a forma kikenéséhez)
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel kevergetve megpirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel, besűrítjük és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A tésztát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a paradicsomos pesztót, végül a tonhalat és a felaprított olívát a bazsalikommal.
Egy sütőtálat kivajazunk, eloszlatjuk benne a tésztát és ráöntjük a besamel mártást. Végül meghintjük reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel aranybarnára sütjük.