• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
Tonhalas tészta csőben sütve

Tonhalas tészta csőben sütve paradicsomos pesztóval

A nap érlelte paradicsom és tonhalkonzerv párosításból mindig mennyei ételeket tudunk alkotni, rövid idő alatt. Érdemes mindig tartani ezekből otthon!

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • 400 ml tej
  • bors
  • szerecsendió

A tésztához:

 

  • 180 g paradicsomos pesztó
  • (3x80 g) 240 g tonhal konzerv (olívaolajban)
  • 3 ek. kalamata olívabogyó (magozott)
  • friss bazsalikom

 

  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • reszelt parmezán

 

Elkészítés:

A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel kevergetve megpirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel, besűrítjük és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

A tésztát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a paradicsomos pesztót, végül a  tonhalat és a felaprított olívát a bazsalikommal.

Egy sütőtálat kivajazunk, eloszlatjuk benne a tésztát és ráöntjük a  besamel mártást. Végül meghintjük reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel aranybarnára sütjük.

 

Üzletek
Kosár