• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 30 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Akció
Kedvencek
Kosár
Tonhalas tészta csőben sütve paradicsomos pesztóval

Tonhalas tészta csőben sütve paradicsomos pesztóval

A nap érlelte paradicsom és tonhalkonzerv párosításból mindig mennyei ételeket tudunk alkotni, rövid idő alatt. Érdemes mindig tartani ezekből otthon!

Hozzávalók:

A besamel mártáshoz:

A tésztához:

 

  • 180 g paradicsomos pesztó
  • (3x80 g) 240 g tonhal konzerv (olívaolajban)
  • 3 ek. kalamata olívabogyó (magozott)
  • friss bazsalikom

 

  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • reszelt parmezán

 

Elkészítés:

A vajat egy fazékban melegíteni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel kevergetve megpirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel, besűrítjük és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

A tésztát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a paradicsomos pesztót, végül a  tonhalat és a felaprított olívát a bazsalikommal.

Egy sütőtálat kivajazunk, eloszlatjuk benne a tésztát és ráöntjük a  besamel mártást. Végül meghintjük reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel aranybarnára sütjük.

 

Üzletek
Kosár