• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Cékla rizottó kecskesajttal

Cékla rizottó kecskesajttal

A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, és nagyon sokféle módon el lehet készíteni. Mi most rizottót készítettünk vele, és nálunk nagy kedvenc lett. Érdemes kipróbálni így céklalével és céklagolyókkal, vagy akár friss céklával is!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Vágjuk fel a hagymát apróra és a vajon kezdjük el dinsztelni. Mikor kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Adjuk hozzá a rizst és szórjuk bele a száráról leszedegetett kakukkfüvet. Keverjük át, hogy mindenhol szépen bevonja a vaj a rizsszemeket.
Melegítsük össze a céklalevet az alaplével és adagoljuk merőkanalanként a rizshez, miközben kevergetjük a készülő rizottót. 
Ha a rizs elkészült, keverjük hozzá a reszelt parmezánt. Sózzuk, ha szükséges és borsozzuk.
Kevés olívaolajon pirítsuk meg a cikkekre vágott céklagolyókat, kevés sóval és frissen őrölt borssal megszórva.
Tálaláskor morzsoljunk a rizottóra kecskesajtot és tegyünk a tetejére céklagolyókat.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár