• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Miben segít a naptej, ha szeretnéd megóvni a bőrödet a nap káros hatásaitól? Hogyan alkalmazd a fényvédő termékeket, és milyen készítmények közül választhatsz az EcoFamily-nél? Mutatjuk!

Napvédő krém fontossága

A napfény felel a jó hangulatért és a D-vitamin raktáraink feltöltéséért, de sajnos az ultaribolya, vagyis az UV-sugárzás kockázatokat is rejt magában. Az UV-B sugárzás felelős a leégésért, a túl sok UV-A sugárzás pedig pigmentfoltokat okoz és növeli a ráncosodás mértékét. Épp ezért a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy kerüljük az erős UV-sugárzást, és használjunk naptejet, ha a szabadban tartózkodunk. 

Nemcsak nyaraláskor, hanem a nyári napokon is hálás a bőr a segítségért, így a naptejet arcra is mindig nagyon fontos használni, ezért az EcoFamily-nél fényvédő arckrémek egész sorát kínáljuk.

50 faktoros naptej: mi is az az SPF?

A fényvédő faktor (SPF) azt jelzi, hogy a napkrém milyen erősen szűri ki az UV-B fénysugarakat. 

Ezek a fényvédelmi kategóriák ismertek:

  • Könnyű (SPF 6-10)
  • Közepes (SPF 15 - 25)
  • Magas (SPF 30 és 50)
  • Nagyon magas (SPF 50+)

Ha egy naptej 50 faktoros, akkor 50-szer hosszabb ideig tartózkodhatsz a napon ahhoz képest, amennyit védelem nélkül tudnál a bőröd leégéséig. Ezt a saját védelmi időt a bőrtípusod határozza meg. Emellet még figyelembe kell venni a törülközést, az úszást, az izzadást, illetve az UV-sugárzás szintjét az adott napon.

Mivel az 50-es SPF az UVB-sugarak 98%-a ellen véd, és semmi sem nyújt 100%-os védelmet, így egy 100 faktoros naptej elhanyagolható mértékben tud csak nagyobb védelmet adni egy 50-eshez képest.

A napvédő spray, napkrém, fényvédő spray használata

Általánosságban elmondható, hogy a naptej spray-k, fényvédő krémek a vízben 40-80 percig is hatásosak lehetnek, de fontos, hogy legalább 2 óránként újra be kell kenni magunkat akkor is, ha csak fekszünk a napon. Úszás vagy izzadás közben a terméktől függően 40 vagy 80 percenként kell újra alkalmazni az adott napozó spray-t, illetve fényvédő készítményt.

A legjobb naptejek és teljes körű fényvédelem az EcoFamily-től

Napolaj, napozás utáni termékek, napvédő arckrém, Nivea fényvédő, Garnier naptej? Nálunk mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet! Válogass a barnulást segítő naptejek között üzleteinkben vagy webshopunkban, de ne feledkezz meg egyéb kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az EcoFamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár