• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A gyermekek bőre különösen érzékeny és védtelen, ezért könnyebben károsodik az UV-sugarak hatására. Mire ügyelj, amikor baba naptejet választasz, és milyen a jó gyerek naptej?

Miért van szüksége a kicsiknek a baba naptej védelmére?

A gyermekek bőre kisebb mennyiségben termel melanint, és a védőrétege is vékonyabb a felnőttekéhez képest. A káros UV-sugárzás így könnyebben behatolhat a bőr mélyebb rétegeibe, hogy leégést okozzon. A csecsemők bőre ráadásul még érzékenyebb, mint a kisgyermekeké, mivel a babák az első 12 hónapban nem rendelkeznek saját védelemmel.

Naptej gyerekeknek: ilyen kritériumok alapján válassz!

  • Magas fényvédő faktor (SPF): A gyerekek bőre nagyon érzékeny az UV sugarakra, ezért érdemes SPF 50-es napvédőt használni.
  • Fizikai vagy kémia fényvédők: A fizikai fényvédő gyerekeknek azért jelent jó választást, mert ezek a készítmények cink-oxidot vagy titán-dioxidot tartalmaznak, és biztonságosan verik vissza az UV-sugarakat a bőr felületéről. A kémiai naptejek viszont olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a bőrben felszívódva fejtik ki hatásukat.
  • Vízállóság: Ha a kicsi szeret lubickolni vagy nagyon izzad, akkor fontos, hogy vízálló fényvédőt használj.
  • Könnyen felvihető: A babáknak többnyire nincs türelmük hosszasan várni, amíg bekened őket gyermek naptejjel. Ezért olyan terméket válassz, amely könnyen felszívódik és jól el is lehet oszlatni a bőrön.
  • Kíméletes összetevők: A gyermekek bőre különösen érzékeny, ezért a baba naptej összetevői legyenek kíméletesek, és ne tartalmazzanak irritáló anyagokat.

Gyerek naptej érzékeny bőrre

Ha gyermeked hajlamos az allergiára vagy különösen érzékeny a bőre, a fényvédő krémnek illatanyag-, színezék- és tartósítószermentesnek kell lennie. A fényvédőnek nem szabad nanorészecskéket és paraffinokat sem tartalmaznia. Vásárlás előtt a gyermekeknek szánt fényvédő krémek csomagolásán olvasd át feltétlenül az összetételt.

A legjobb naptejek babáknak és gyereknek az EcoFamily-től

Napvédő krém, napozás utáni termékek, napvédő spray, bio naptej? Nálunk mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet! Válogass a barnulást segítő naptejek és napolajok között üzleteinkben vagy webshopunkban, de ne feledkezz meg egyéb kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az EcoFamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár