1-24/48 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe

1-24/48 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Energiaitalok: ha kell egy kis extra energia

A legnépszerűbb energiaital márkák egy helyen! Az Ecofamily kínálatában megtalálod a legismertebb márkákat és az aktuális specialitásokat is.

Sokan úgy gondolják, hogy a Red Bull volt az első igazán híres energiaital, de valójában már a huszadik század elején is voltak ilyen próbálkozások, az eredeti Coca-Cola és a Pepsi is “energiát adó” italokként hirdették magukat. De tény, hogy az elmúlt 20 évben váltak az energiaitalok igazán a mindennapok részévé.

Az energiaitalok koffeintartalma

Az energiaitalok elsődleges hatóanyaga a koffein, ezért elsősorban a szellemi kapacitást, a koncentrálóképességet javítják és csökkentik a reakcióidőt. Az európai élelmiszerbiztonsági hatóság szerint napi 400 milligram koffein bevitele önmagában nem káros a felnőtt szervezet számára. Ez nagyjából 4 csésze kávénak felel meg.

A legnépszerűbb energiaitalok koffeintartalma, dobozonként:

  • Monster (0,5 l): 157,5 mg
  • Red Bull (0,355 l): 113,6 mg
  • Bomba (0,25 l): 37,5 mg
  • Hell (0,25 l): 96 mg
  • Burn (0,25 l): 80 mg

Az energiaitalok egyéb összetevőinek (pl. taurin) serkentő hatása klinikailag nem igazolt. Az energiaitalokat nem szabad összekeverni a sportoláshoz, fizikai teljesítményhez kínált izotóniás italokkal.

Figyelem: az energitalokat a hazai szabályozások nem ajánlják kiskorúaknak és gyermeket váró, vagy szoptató anyukáknak! Napi 1 doboznál többet fogyasztani pedig senkinek sem javasolt.

Dobd fel magad a különleges ízekkel!

Lehet, hogy az energiaitalok speciális ízvilága elsőre furcsa lehet, de minden gyártó szokott szezonális különlegességekkel is előrukkolni. Próbáltad már a mangós Burnt, vagy a görögdinnyés Red Bullt? Szisszents egyet és élvezd a felpörgést a különleges ízvilágokban barangolva!