• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Energiaitalok: ha kell egy kis extra energia

A legnépszerűbb energiaital márkák egy helyen! Az Ecofamily kínálatában megtalálod a legismertebb márkákat és az aktuális specialitásokat is.

Sokan úgy gondolják, hogy a Red Bull volt az első igazán híres energiaital, de valójában már a huszadik század elején is voltak ilyen próbálkozások, az eredeti Coca-Cola és a Pepsi is “energiát adó” italokként hirdették magukat. De tény, hogy az elmúlt 20 évben váltak az energiaitalok igazán a mindennapok részévé.

Az energiaitalok koffeintartalma

Az energiaitalok elsődleges hatóanyaga a koffein, ezért elsősorban a szellemi kapacitást, a koncentrálóképességet javítják és csökkentik a reakcióidőt. Az európai élelmiszerbiztonsági hatóság szerint napi 400 milligram koffein bevitele önmagában nem káros a felnőtt szervezet számára. Ez nagyjából 4 csésze kávénak felel meg.

A legnépszerűbb energiaitalok koffeintartalma, dobozonként:

Az energiaitalok egyéb összetevőinek (pl. taurin) serkentő hatása klinikailag nem igazolt. Az energiaitalokat nem szabad összekeverni a sportoláshoz, fizikai teljesítményhez kínált izotóniás italokkal.

Figyelem: az energitalokat a hazai szabályozások nem ajánlják kiskorúaknak és gyermeket váró, vagy szoptató anyukáknak! Napi 1 doboznál többet fogyasztani pedig senkinek sem javasolt.

Dobd fel magad a különleges ízekkel!

Lehet, hogy az energiaitalok speciális ízvilága elsőre furcsa lehet, de minden gyártó szokott szezonális különlegességekkel is előrukkolni. Próbáltad már a mangós Burnt, vagy a görögdinnyés Red Bullt? Szisszents egyet és élvezd a felpörgést a különleges ízvilágokban barangolva!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár