Több, mint 6000 éves múltra tekint vissza a borkészítés tudománya. A legrégebben készített italok egyike, amely magas cukortartalmú gyümölcsök, leginkább szőlő, erjesztésével készül. A boritalokban víz, alkohol, savak, maradékcukor, csersav (tannin) és aromák találhatóak. Hazánk borai nemzetközileg ismertek és népszerűek. Nem véletlen, hiszen a magyar szőlőtermesztés és bortermelés sok évszázad alatt kumulálódó tudás és tapasztalat eredménye. Egy parfümös cserszegi fűszerest vagy inkább egy testes, karakteres vörösbort választanál ebédhez? Oldalunkon kitűnő minőségű borok széles választékát találod!
Ahhoz, hogy alkalomhoz illő bort tudj választani, fontos megismerni a borok típusait. Bár a borok rengeteg szempont szerint csoportosíthatóak, általában a cukortartalom, szín és készítési mód szerint szokták kategorizálni az italokat. A borok szín szerint az alábbi csoportokba oszthatóak:
A borok cukortartalmuk alapján is kategorizálhatóak:
Az ital cukortartalma és színe mellett, fontos csoportosítási szempont a készítési mód:
Bor kínálatunkban a hazai és nemzetközi rosé-, vörös- és fehérborok egyaránt megtalálhatóak. Üzleteinkben és webshopunkon kiváló minőségű és ár-érték arányú borok között találhatod meg az ízlésednek leginkább megfelelőt!
Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, ajánlatainkról, kedvezményeinkről.