• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A kézi mosogatószer legfőbb feladata, hogy megbízhatóan eltávolítsa az ételmaradékokat az edényekről, de közben a kéz érzékeny bőrét sem szabad  irritálnia. Persze nagyon kényelmes, ha van a konyhádban egy mosogatógép, de olykor gyorsabb kézzel elmosogatni egy-egy poharat vagy edényt, amikor épp szükséged van rájuk. Mit kell még tudni ezekről a mosogatószerekről?

Hogy működik a kézi mosogatószer?

A mosogatószer a szappanhoz vagy tusfürdőhöz hasonlóan olyan molekulákat tartalmaz, amelyek megváltoztatják a víz felületi feszültségét. Ezek egy része lipofil ("zsírkedvelő") és víztaszító, más részük viszont éppen fordítva viselkedik. Amikor a molekulák érintkeznek a vízzel és a zsíros szennyeződésekkel, a zsírt a víztaszító molekulák beburkolják, így az nem tud visszatapadni az edények felszínére. A felületaktív anyagokon kívül a mosogatószerek oldószerként még alkoholt, illetve zsírtalanító anyagokat és antibakteriális szereket is tartalmazhatnak.

Mit tudnak a bio mosogatószerek?

Az öko kézi mosogatószerek természetes alapanyagokból készülnek, és újrahasznosítható csomagolásban kerülnek a polcokra, így nem terhelik a környezetet, mégis elbánnak a zsíros szennyeződésekkel is. A hipoallergén mosogatószerek tartósítószermentesek, így nem váltanak ki allergiát az érzékeny bőrűeknél sem.

Mosogatószerek típusai

A hagyományos kézi mosogatószerek mellett mára számtalan újabb verzió jelent meg a piacon, amelyek minden vásárlói igényt kielégítenek. 

  • A mosogatószer-koncentrátumok több hatóanyagot tartalmaznak, így a termék használatakor kisebb mennyiség is elegendő belőlük.
  • Az érzékeny bőrűek számára sensitive mosogatószereket. fejlesztettek ki az extra ápolóanyagokkal.
  • A gél állagú mosogatószerek valamivel viszkózusabbak. Ez azt jelenti, hogy jobban tapadnak az ételmaradékokhoz, így hatékonyabbak a lerakódott szennyeződéseknél.

A mosogatószerek 5 literes, igen gazdaságos kiszerelésben is kaphatóak, de aki például a kifinomult illatokra vevő, különféle izgalmasabbnál izgalmasabb illatkompozíciók közül is válogathat.

Kedvező mosogatószer árak az EcoFamily-nél

Mosogatógép-tablettát vagy kézi mosogatószert keresel? Az EcoFamily-nél kedvező áron válogathatsz a különböző háztartási cikkek, tisztítószerek széles választékából!

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár