• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Miért jók a gluténmentes tészták?

A glutén a gabonaszemek belsejében található anyagnak az a része, amit hivatalosan sikérnek hívnak. Két fehérje keveréke, a búza összes fehérjetartalmának kb 80 százalékát adja. Minden búzafajban megtalálható valamilyen mértékben, legyen az árpa, rozs, vagy tiritikálé.

Alapvetően a glutén adja a tésztaféléknek azt a különleges rugalmasságát, amitől olyan kezelhetők és rághatók.

Sajnos a glutén sokak számára kóros tüneteket produkál. A két legismertebb ilyen probléma a cöliákia, ami egy autoimmun betegség és a glutén egyik alkotóeleme (a glutein) váltja ki, illetve a lisztérzékenység. A búzafélék egyeseknél allergiás reakciót okozhatnak, illetve egyéb neurológiai rendellenességek léphetnek fel.

De nem csak azoknak ajánlható a gluténmentes diéta, akik erre érzékenység vagy betegség miatt rákényszerülnek! A gabonafélék, a kenyér természetesen az emberiség alapélelmiszere, de az “alap” nem azt jelenti, hogy mindig és mindenkor jó. A gluténmennyiség bevitelének csökkentése energikusabb, könnyedebb hétköznapokat és a túlsúlytól való könnyebb megszabadulást eredményezhet!

Mivel a glutén miatt olyan jól kezelhetők a tésztafélék, a gluténmentes tésztákat kicsit máshogy kell készíteni. De nem kell lemondani a gluténmentes spagetti vagy a gluténmentes tarhonya élményéről, mert az Ecofamily kínálatában is megtalálható sok izgalmas alternatíva.

Az elkészítés során 100 g tésztához kb. 1 liter vizet számolhatunk, bátrabban ízesíthetjük. Könnyen túlfőzhetjük, érdemes kóstolgatni, illetve kavargatni is kell, mert könnyebben összetapad. Ezért vagy keverjük össze a szósszal rögtön főzés után, vagy hideg vízzel öblítsük át. Ezután a leszűrt tésztát öntsük vissza az edénybe, amiben főztük és öntsük fel hideg vízzel, hogy a tészta teljesen lehűljön. Végül szűrjük le újra. Ezzel a technikával kevésbé lesz gubancos.

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár