24 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

24 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

Miért jó a durumtészta?

A durum latin eredetű szó, jelentése kemény. A durumbúza szemei a legkeményebbek, innen az elnevezés. Ezért nehezebb lisztté őrőlni, de érdemes! A durum nagyon egészséges fajta, mert magas a fehérjetartalma és kevesebb glutént tartalmaz. Ennek köszönhetően rugalmasabb is más búzaféléknél, igazán arra termett, hogy tésztát gyúrjunk belőle!

A durum “mediterrán” fajta, az olasz pasta kedvelt alapanyaga. A durum spagetti szinte fogalommá vált. A hazánkban termesztett fajtákkal ellentétben nem tűri jól, ha hidegebbre fordul az idő. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is számos tradícionális étel alapja, egyébként genetikáját tekintve közel-keleti származású.

A durum száraztészta összetett szénhidrátokból áll, ami jót tesz az izomnövekedésnek is, kiváló energiaforrás. Gyorsan telít és lassan emésztődik, ezért sokkal “maradandóbb” laktató hatása van, mint, más tésztaféléknek. Így például fogyókúrához is jól ajánlható.

Mivel a durumtészta önmagában is igen egészséges étel, érdemes a zsíros, olajos feltétek helyett hallal, zöldséggel kombinálni, így egy olyan fogást szervírozhatunk fel, amit garantáltan meg fog hálálni a szervezetünk.

A durum még a vitaminbevitelben is segít, ezért kiváló eleme lehet a téli vitaminpótló étrendnek is!