5 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

5 termékek

oldalanként
Csökkenő sorrendbe

A laktózmentes tej igazi ajándék azoknak, akik érzékenyek a tehéntejben lévő laktózra, de mégsem szeretnének lemondani a tejes finomságokról és a tejben található fontos tápanyagokról.

A laktózmentes tej készítése

A laktózérzékenység valójában nem tejallergia. A laktózintoleranciában szenvedőknél egyszerűen hiányzik a szervezetből az az emésztőenzim, amely a laktózt lebontja, így bélrendszerükben a normál tej fogyasztásakor gyomorgörcsöket és puffadást okozó gázok termelődnek.

A tejben lévő laktóz  eltávolításához a tejhez laktáz vagy béta-galaktozidáz enzimet adnak, amely a laktózt galaktózra és glükózra bontja. A lebontott cukrok édesebbek, mint a laktóz, ezért is érzékeljük ezt a változatot édeskésebbnek. Ez az extra eljárás az oka annak, hogy a hagyományoshoz képest némileg magasabb a laktózmentes tej ára.

Népszerű laktózmentes tejtermékek

A laktózmentes UHT tej hosszan friss marad, és zsírszegény változatban is kapható, amelyet könnyedén beilleszthetsz a diétádba, például egy finom kávé ízesítéséhez. A Meggle laktózmentes termékei, a laktózmentes tejszín és a laktózmentes főzőtejszín pedig nagy segítséget jelent az otthoni főzés és sütés során, amikor ínycsiklandó desszerteket, főzelékeket vagy mártásokat varázsolsz az asztalra.

Laktózmentes termékek az EcoFamily-től

Laktózmentes élelmiszerek, tejhelyettesítő termékek, Riska laktózmentes tej? Válogass egészségtudatos mentes termékeink között webáruházunkban vagy üzleteinkben, de ne feledkezz meg egyéb kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az EcoFamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be!