• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A C-vitamin egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav, amelyet az emberi szervezet nem tud maga előállítani, de az immunrendszer megfelelő működéséhez szükségünk van rá. Kiegyensúlyozott táplálkozással, különösen C-vitamint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek fogyasztása réven fedezhetjük az ajánlott napi szükséges mennyiséget, azonban a hideg hónapokban, vagy fokozott fizikai megterhelésnél az igényünk megnőhet. Ilyenkor jönnek képbe a C-vitamin kapszulák, tabletták és egyéb folyékony táplálékkiegészítők, amelyekből bőséges kínálatot találhatsz az EcoFamily-nél.

A C-vitamin hatása: egészséged jó kezekben

Az aszkorbinsav, ami a C-vitamin kémiai neve, elősegíti a növényi élelmiszerekből származó vas felszívódását és felhasználását, megállítja a szervezetben a sejtkárosító szabadgyököket, amelyek a normál anyagcsere-folyamatok során, és az UV-sugárzás, a nikotin és a gyógyszerek hatására keletkeznek. Elengedhetetlen még a kötőszövet (kollagén) építéséhez és a sebgyógyuláshoz is.

Az aszkorbinsav adagolása

A C-vitamin napi ajánlott beviteli szintje, az RDA érték 45-120 mg kortól és nemtől függően, a tolerálható legmagasabb beveli szint, azaz az UL érték pedig kisgyermekeknél 400, 9-13 éveseknél 1200 mg, tizenéveseknél 1800 mg, felnőtteknél pedig 2000 mg. A napi 1-2 gramm C-vitamin rendszeres bevitele csökkentheti a megfázás tüneteinek időtartamát, és segíthet a vashiányos vérszegénység megelőzésében is. A C-vitamin cinkkel vagy D-vitaminnal kombinálva is remekül használható az immunrendszer erősítésére.

C-vitamin 1000 mg - létezik C-vitamin túladagolás?

A C-vitamin túladagolása aligha lehetséges, mert a szervezet a többletet kiválasztja a vizelettel. A tartósan nagy dózisú C-vitamin azonban vesekőhöz vezethet bizonyos kutatások szerint, ezért tartsuk be a gyártók által ajánlott adagolási szabályokat.

Az EcoFamily kínálatában számos közkedvelt márka C-vitaminos termékeit megtalálod a gyereknek való rágótablettától kezdve a szőlőmag kivonattal dúsított vitaminbombáig, hogy egész évben megőrizhesd az egészségedet.

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár