• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

A bio termékek trendje továbbra is erős, hiszen egyre többen akarnak felelősen cselekedni nemcsak a saját táplálkozásuk, hanem a környezetük érdekében is. Milyen szabályok vonatkoznak a bio élelmiszerekre, és miért érdemes ezeket a termékeket választani?  

Mi az a bio? 

A bio jelentését az EU-ban jogszabály határozza meg, amely szerint  

  • a bio termékek csak ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származhatnak; 
  • genetikai módosításon nem eshetnek át; illetve  
  • a termesztésüknél tilos a szintetikus kémiai növényvédő szerek és műtrágyák használata. 

A bio élelmiszereknek ezen felül a feldolgozásra, a szállításra, illetve a tárolásra vonatkozóan is szigorú szabályoknak kell megfelelniük. 

Miért érdemes bio élelmiszereket fogyasztani? 

Sokan akkor kezdenek először biotermékeket fogyasztani, amikor gyermekük születik. A gyermekek érzékenyebbek a káros anyagokra, mint a felnőttek, ezért a szülők gyakran keresik a hagyományos élelmiszerek alternatíváit. Miért? 

Mert a bioélelmiszerekben 

  • kevesebb a nitráttartalom és a szintetikus kémiai növényvédőszer-maradék, 
  • magasabb lehet a tápanyagtartalom, illetve 
  • többnyire gazdagabbak az ízek is. 

Az is fontos szempont, hogy termesztésük kisebb környezeti hatással jár. 

Bio termékek kitűnő választéka az ecofamily-nél 

Szeretnél olyan bio termékeket fogyasztani, amelyek megbízható forrásból érkeznek, és a környezetvédelem is fontos számodra? Az ecofamily bio kínálatában könnyedén megtalálod a legszükségesebb hozzávalókat kedvenc ételeidhez, kezdve a garantált minőségű Rapunzel teljeskiőrlésű rizstésztával, vagy az olyan nassolnivalóval, mint amilyen a Biopont BIO XL extra hosszú ropogós sóspálcika tönkölybúzából. Nálunk az egészséges növényi tejek között is válogathatsz: itt vannak például a The Bridge bio mag- és gabonaitalai, ahol a szójaitaltól kezdve a kókuszitalig mindent megtalálsz. 

Nézelődj kedvedre bio élelmiszereink között webáruházunkban vagy üzleteinkben, de ne feledkezz meg egyéb kedvenc háztartási termékeidről sem, hiszen az ecofamily-nél mindent jó áron szerezhetsz be! 

Még üres a kosarad!

Úgy tűnik, még nem adtál semmit a kosaradhoz.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár