Raktáron
Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav
A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Gluténmentes lisztkeverék, Minőségi összetevők, 1 db pékáru megközelítőleg 4,5 g szénhidrát.
1 db pékáru megközelítőleg 4,5 g szénhidrát
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók: 250 g lisztkeverék, 530 ml víz, 50 g extra szűz olívaolaj, 6 g só, (opcionálisan 5 g szárított élesztő).
A gluténmentes vegán alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült pékáruhoz a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után 10 egyforma részre szedjük, tetszés szerint kerek bucit (zsemlét), sodrott kiflit vagy kis bagettet formázunk mindből. Ha nem tettünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ez után sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, akár be is metszhetjük.
A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre
sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le.
Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani.
Napokig puha, friss pékárut kapunk nagyon alacsony szénhidrát tartalommal.
száraz, hűvös helyen
Bijó Kft.
Raktáron