Raktáron
Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav
Elkészítési javaslat Hozzávalók: • 250 g lisztkeverék • 530 g víz • 50 g extra szűz olívaolaj • 1 csipet só • 12 g Premium Natura 4x-es édesítőszer • (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
A gluténmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült pékáruhoz a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után 10 egyforma részre szedjük, tetszés szerint buktát, csigát, croissant, kiflit formázunk mindből.
Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ezután sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, akár be is metszhetjük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le. Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani. Napokig puha, friss pékárut kapunk, nagyon alacsony szénhidráttartalommal. Kedvünk szerint töltsük meg a tésztát töltelékkel. (Ajánlott töltelék Premium Natura mandulakrém, Premium Natura pisztáciakrém, Premium Natura lekvárok)
száraz, hűvös helyen
Bijó Kft.
Raktáron