Raktáron
Felhasználási javaslat 1. Igény szerint, és a hústól függően esetleg tehető 1 evőkanál zsiradék a sütőzacskóba. 2. Helyezzük az ízlés szerint előkészített (pácolt, fűszerezett) húst és/vagy zöldséget a tasakba. 3. A mellékelt zárószalag sütőben és mikróban is használható, mellyel zárjuk le a zacskó száját. (a zárószalag fogazatlan nyaka nem engedi, hogy feszesre húzzuk, így biztonsági szelepként működik) 4. Szurkáljuk meg tűvel a Sütőzacskó felszínét, hogy a gőz szabadon távozhasson! 5. A sütő előmelegítése után tegyük a párolásra kész ételt a tepsibe/kerámiatálba, melynek oldala max. 6 cm lehet. 6. A sütési időtáblázat alapján pároljuk meg a sütőben 180-200°C-on, mikróban max. 800 W-on. 7. A zacskóban lévő sült készültségi állapotát hústűvel megszúrva ellenőrizhetjük. 8. Körültekintően vágjuk fel a gőzzel telt zacskót, amikor a készre sült forró ételt tálaljuk. (megpiríthatjuk, ropogósra süthetjük a húst, ha a sütés vége felé a tasakot felhasítással megnyitjuk) 9. A zacskóban összegyűlt ízletes szafttal meglocsolhatjuk a tálalt készételt. Várható sütési idő (percben megadva) Sütő - max. 220°C: Csirke, pulyka, nyúl (0,5 kg): ~30 Karfiol, brokkoli, cukkini (0,5 kg): ~20 Halfilék és kisebb halak (0,5 kg): ~25 Sertés, borjú szeletben (0,5 lg): ~40 Húspogácsa (fasírozott): ~15 Vaddisznó, szarvas, őz (0,5 kg): ~40 Mikrohullámú sütő - max. 800 W: Csirke, pulyka, nyúl (0,5 kg): ~10 Karfiol, brokkoli, cukkini (0,5 kg): ~12 Halfilék és kisebb halak (0,5 kg): ~10 Sertés, borjú szeletben (0,5 lg): ~15 Húspogácsa (fasírozott): - Vaddisznó, szarvas, őz (0,5 kg): ~15 A sütési idő a hús, hal stb. mennyiségétől függően is változik.
Doboz
Figyelem! Közvetlenül tűzön, vagy grillezésre, ill. grill funkcióban nem használható.
Mazzini Kft. 1117 Bp., Budafoki út 52. www.mazzini.hu
Mazzini Internationa
Törökország
Mazzini Kft. 1117 Bp., Budafoki út 52. www.mazzini.hu
Raktáron