Figyelem, gondosság, tapasztalat, minőség minden fázisban: a malomtól az Ön asztaláig.
Történelmileg az "spaghetto" kifejezés első hivatalos említése Nicolò Tommaseo és Bernardo Bellini (1819) első olasz nyelvű szótárában található. A "spaghetto" szót úgy határozták meg, mint a "spago (fonal) hímnemű, egyes számú kicsinyítő alakját", és említést tettek a "Minestra di Spaghetti" (spagetti leves) fogásról, amely hosszú, vékony fonal méretű tésztát jelentett, például a sopracapellini típusú tésztához hasonlóan.
Érdekes tény: 1957-ben a BBC sugározta az első dokumentumfilmet a spagetti gyártásáról, és másnap a televíziós stúdiókat elárasztották a telefonhívások a nézőktől, akik a spagetti gyártóinak és forgalmazóinak nevét szerették volna megtudni, hogy vehessenek belőle.
A spagetti rendkívül sokoldalú, bármilyen feltéttel tálalható, legyen az hal, hús, zöldség vagy sajt, de önmagában is kiváló, ha csak extra szűz olívaolajjal és egy kevés parmezánnal szórjuk meg.