• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Vöröslencsés krémleves répával és kókusztejjel

Vöröslencsés krémleves répával és kókusztejjel

A legjobb dolog, ami a vöröslencsével és a sárgarépával történhet.

Hozzávalók:

250 g vöröslencse
4 sárgarépa
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1 doboz kókusztejszín
2 ek. paradicsomsűrítmény
chilipehely
½ tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
1 csokor koriander
8 dl alaplé

bors
kókuszolaj
olívaolaj
vékony, ropogós kenyér

Elkészítés:

Pucoljuk meg a répát, vágjuk nagyobb darabokra, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Tegyük a sütőbe 200 fokon, 25-30 percre, ameddig megpuhul.
Vágjuk apróra a hagymát és egy lábosban a kókusz olajon kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Reszeljük bele a gyömbért, szórjuk bele az őrölt fűszereket és kevergessük pár percig.
Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és kavargassuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a vöröslencsét és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
Kis lángon főzzük kb. 20 percig, ameddig a lencse megpuhul.
Adjuk a sült répát a leveshez és botmixerrel krémesítsük. Öntsük hozzá a kókusztejszínt és forrósítsuk össze.
Tálaláskor öntsünk rá egy kevés kókusztejszínt, szórjuk meg aprított korianderrel, chilipehellyel. Kínáljunk mellé ropogós kenyeret.

 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár