Hozzávalók (3 burgerhez)
Zsemle:
150 g Schär Mix B
2-3 g porélesztő
0,5 tk. cukor
0,5 tk. só
150 ml meleg víz
1 ek. étolaj
Tetejére:
tojássárgája + 1 tk. rizsital, szezámmag
Belevalók:
Vegabond vegán fasírtpor
zöldségek
Violife növényi sajt
Szószhoz:
2,5 ek. majonéz
1,5 ek. mustár
só, bors
Elkészítés
A lisztet keverd el a porélesztővel, cukorral, sóval, öntsd rá a meleg vizet, olajat, majd alaposan dolgozd össze a tésztát. Vizes kézzel 3 kis zsemlét formázz belőle, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kend be olajjal (hogy ne kérgesedjen meg), és keleszd 40 fokos sütőben 1 órán át. Ezt követően 1 tk. rizsitallal lazított tojássárgájával kend meg őket, szórd meg szezámmaggal, és 175 fokos sütőben 25 perc alatt süsd készre őket.
A húspogácsát a termék csomagolásán található módon készítsd el, csak ne golyókat, hanem húspogácsákat formázz belőle. Többféle van: magyaros, indiai, falafel jellegű, tökmagos, mind gluténmentes és vegán! Válassz kedvedre.
A szószhoz csak kikeverjük a hozzávalókat. Tetszőlegesen lehet bolondítani csípőssel vagy használhatsz ajvárt, padlizsánkrémet is, hogy még pikánsabb legyen.
Amikor kész minden, a zsemléket vágd ketté (ilyenkor még serpenyőben picit meg lehet pirítani őket a vágott felüknél), majd szépen pakold meg a belevalókkal rétegezve.
TIPP
Fűszeres krumplival igazi kulináris élmény.
4 szem krumplit vágj gerezdekre, tedd sütőpapíros tepsire, locsold meg olívaolajjal, mehet rá só, pirospaprika, fokhagymapor. Forgasd át alaposan, hogy átjárja a fűszer majd 200 fokos sütőben süsd kb. 15 percig.