A legeslegjobb vega burger Kiss Dóritól

Az egyik nagy strandkaja-király nyáron nem maradhat el! Ezúttal nemcsak gluténmentesen, hanem vega verzióban készült

Hozzávalók (3 burgerhez)

Zsemle:150 g Schär Mix B2-3 g porélesztő0,5 tk. cukor0,5 tk. só150 ml meleg víz1 ek. étolajTetejére:
tojássárgája + 1 tk. rizsital, szezámmag

Belevalók:Vegabond vegán fasírtporzöldségekViolife növényi sajtSzószhoz:2,5 ek. majonéz1,5 ek. mustársó, bors

 

ElkészítésA lisztet keverd el a porélesztővel, cukorral, sóval, öntsd rá a meleg vizet, olajat, majd alaposan dolgozd össze a tésztát. Vizes kézzel 3 kis zsemlét formázz belőle, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kend be olajjal (hogy ne kérgesedjen meg), és keleszd 40 fokos sütőben 1 órán át. Ezt követően 1 tk. rizsitallal lazított tojássárgájával kend meg őket, szórd meg szezámmaggal, és 175 fokos sütőben 25 perc alatt süsd készre őket.

A húspogácsát a termék csomagolásán található módon készítsd el, csak ne golyókat, hanem húspogácsákat formázz belőle. Többféle van: magyaros, indiai, falafel jellegű, tökmagos, mind gluténmentes és vegán! Válassz kedvedre.A szószhoz csak kikeverjük a hozzávalókat. Tetszőlegesen lehet bolondítani csípőssel vagy használhatsz ajvárt, padlizsánkrémet is, hogy még pikánsabb legyen.Amikor kész minden, a zsemléket vágd ketté (ilyenkor még serpenyőben picit meg lehet pirítani őket a vágott felüknél), majd szépen pakold meg a belevalókkal rétegezve.

TIPP
Fűszeres krumplival igazi kulináris élmény. 
4 szem krumplit vágj gerezdekre, tedd sütőpapíros tepsire, locsold meg olívaolajjal, mehet rá só, pirospaprika, fokhagymapor. Forgasd át alaposan, hogy átjárja a fűszer majd 200 fokos sütőben süsd kb. 15 percig.