Ma már inkább vágyakozva gondolunk gyermekkorunk fehér karácsonyaira, és egyre ritkábban borul fehérbe a táj az ünnep estéjén, de a karácsonyfánkat ékesíthetjük saját készítésű, hófehér díszekkel!
A karácsonyi hangolódás tökéletes módja, ha közösen készülődünk. Az alábbi díszeket akár a gyerekekkel együtt is készíthetjük – jó móka lesz, és igazán szép lesz a végeredmény!
Hófehér (porcelán) gyurma
Hozzávalók:
1 csésze szódabikarbóna (kb. 300 g)
1/2 csésze kukoricakeményítő
3/4 csésze víz
A porokat összekeverjük, majd a vizet hozzáadva elkeverjük. Alacsony lángon “főzzük”, míg sűrű gyurma állagú nem lesz. Ezután fóliába kaparjuk, és abba becsomagolva hagyjuk kihűlni. Formázás után kb. 80 fokra előmelegített sütőben lehet szárítani 1 órát, közben megforgatva. (Figyelem! Nem sütni, csak szárítani, mert különben megbarnul.)
Száradás után a gyurma festhető. Ha maradna belőle nyersen, akkor tegyük becsomagolva a hűtőbe!
Forrás: www.anapfenyillata.hu